Home - Educatief
Home Voortgezet lezen
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoekenVoortgezet lezen

 
 


methode voor voortgezet technisch lezen
voor AVI E3 tot en met AVI Plus

Verschillende leerlingen hebben verschillende talenten. Dat geldt voor alle leerjaren en alle vakken, maar zeker voor technisch lezen. Estafette Nieuw is een succesvolle methode voor voortgezet technisch lezen die deze verschillen juist als uitgangspunt neemt.

Meer informatie  Materialen  
voortgezet technisch lezen op niveau

Estafette is een methode voor voortgezet technisch lezen die niet gebonden is aan leerjaren, maar uitgaat van leesniveaus. Iedere leerling werkt op zijn eigen niveau, van de eerste tot de laatste les.

Meer informatie  Materialen  
voor kinderen vanaf 9 jaar met leesproblemen


Meer informatie  Materialen  
Stimuleert lezen vanuit prikkelende context

De boekenserie Vreemde zaken prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen. Een klassikaal voorleesverhaal is telkens het uitgangspunt. Daarin zijn zes raadsels of 'vreemde zaken' verwerkt. Kinderen die de oplossingen willen weten, moeten de zes bijbehorende boekjes lezen.

Meer informatie  Materialen  
begrijpend en studerend lezen voor leerjaar 2 tot en met 6

Tussen de regels is een methode voor begrijpend en studerend lezen die uw leerlingen prikkelt om meer uit een tekst te halen en competente lezers van hen maakt! Samen met Estafette, methode voor technisch lezen, beschikt u over leesonderwijs voor voortgezet lezen.

Meer informatie  Materialen  
Samen vrij lezen
voor leerjaar 2 tem 6

Elke schooldag beginnen met een kwartiertje vrij lezen? Dat stimuleert de leesvaardigheid enorm. Daar hebben kinderen hun hele verdere leven plezier van. Om het vrij lezen ontspannend ťn zinvol te maken, ontwikkelde Zwijsen BE Leeskwartier. Leeskwartier is zo leuk, dat alle kinderen eraan mee willen doen. Leeskwartier staat voor leesplezier!

Meer informatie  Materialen  Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software