Home - Educatief
Home Zoeklicht boeken
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoeken


Zoeklicht boeken

voor kinderen vanaf 9 jaar met leesproblemenZoeklicht boeken
 


Zoeklicht

Zeker voor kinderen met leesproblemen moet lezen plezierig blijven. Het thema van een boek moet hen boeien. Want als lezen moeilijk gaat en het thema niet aanspreekt, dan is de leeslust ver te zoeken. Het antwoord is Zoeklicht. Boeken voor oudere kinderen met leesmoeilijkheden. Om (opnieuw) met plezier te lezen.


Zoeklicht is een serie voor kinderen vanaf 9 jaar met een leestechnisch niveau van eind leerjaar 1, 2 of 3. De leeservaring en het AVI-niveau liggen dus lager, waardoor de boeken makkelijker lezen. Toch spreekt de inhoud negen tot twaalfjarigen aan met onderwerpen als muziek, computers, griezelen. Op de kaft staat welk niveau het boek heeft. Met een, twee of drie sterretjes wordt het leestechnisch niveau aangeduid.
Zoeklicht start

Voor kinderen vanaf 9 jaar met leesproblemen


De voorloper van Zoeklicht is Zoeklicht start. In deze boeken ligt het AVI-niveau nog iets lager (AVI 3) en er komen geen drielettergrepige woorden in voor. De verhalen zijn afgestemd op de belevingswereld van negen- tot twaalfjarigen.
Zoeklicht dyslexie

Voor dyslectische kinderen vanaf 7 jaar


Meer en meer kinderen zijn dyslectisch. Leren lezen kost hen veel moeite. En ze beleven er weinig plezier aan. Speciaal voor hen ontwikkelde Zwijsen BE de serie Zoeklicht dyslexie. Deze serie heeft alles in zich om dyslectische kinderen te helpen, zodat lezen ook voor hen leuk en uitdagend blijft.
Read Regular

De boeken zijn gezet in het lettertype Read Regular. Dyslectische kinderen zien bijvoorbeeld niet goed het verschil tussen de b en de d. Read Regular maakt het onderscheid tussen de verschillende letters net iets groter.Gratis luistercd

Naast dit unieke lettertype heeft Zoeklicht dyslexie nog andere hulpmiddelen. Bij elk boek hoort een luistercd waarop het eerste hoofdstuk wordt voorgelezen. Op de cd staan ook leesinstructies waarbij de kinderen het boek moeten gebruiken. Vooraan in het boek heb je een grote tekening waarop de namen van de hoofdpersonages en alle moeilijke woorden zijn afgebeeld. Deze namen en woorden worden met hun afbeelding herhaald op een flap voor- en achteraan in het boek. Een handig hulpmiddel tijdens het lezen. De boeken zijn gedrukt op getint papier, waardoor het contrast tussen letters en papier vermindert.Zoeklicht spellen

Als aanvulling op de Zoeklichtboeken zijn er ook Zoeklicht spellen verkrijgbaar. Hiermee worden kinderen die moeite hebben met lezen ondersteund zodat zij lezen leuker en gemakkelijker vinden. Ook inhoudelijk en qua uiterlijk zijn de spellen aangepast aan de wensen van kinderen van 9 jaar. Zoeklicht spellen zijn zeer geschikt voor kinderen met dyslexie of andere leesmoeilijkheden.Zoeklicht Informatief

De achtdelige serie Zoeklicht Informatief is speciaal voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. Juist zij hebben vaak een hekel aan lezen. Zoeklicht Informatief maakt het lezen weer leuk. De boeken zijn leestechnisch eenvoudig, terwijl de inhoud aansluit bij de belevingswereld van kinderen van acht jaar en ouder. Zoeklicht Informatief boeken zijn er op AVI-niveau M4 t/m E5.

De Zoeklicht Informatief boeken zien er fris en eigentijds uit en gaan over aansprekende onderwerpen: popmuziek, voetbal, mode, de dierenarts en meer!

Bovendien bieden deze boeken allerlei extraís:

  • Twee foliespreads voor een verrassend kijkeffect
  • Een voorleescd
  • Speciaal lettertype voor dyslectische kinderen
  • Grote kijkplaten en boeiende fotoreportages
  • Korte hoofdstukken en eenvoudig taalgebruik
  • Elk boek sluit af met tips voor het houden van een spreekbeurt!


Prijslijst
Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software