Home - Educatief
Home Boeken voor ouders
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoeken


Boeken voor ouders

van jonge kinderenBoeken voor ouders
 

Jonge kinderen zijn nieuwsgierig en raken snel verwonderd, ook door alledaagse zaken. Een plastic injectiespuit, een ballonauto: ze bieden een wereld aan speelplezier. Maar hoe krijg je het als ouder of verzorger voor elkaar dat het spelen vanuit die nieuwsgierigheid leidt tot meer sprankeling en een bredere ontwikkeling bij je kind? Hoe stimuleer en benut je die aangeboren en onderzoekende houding van jonge kinderen? En hoe krijg je zicht op hun geweldige redenatietalenten?


Als je elke dag even de tijd neemt om samen met je kind te spelen - of beter gezegd de wereld te ontdekken - zal je je verwonderen over je kind. Hij of zij laat al spelend zien wat het kan en waar het aan toe is. Je stimuleert de ontwikkeling van je kind door daar op aan te sluiten. Reik je kind daarbij de hand door het de kans te geven met zorgvuldig uitgekozen speelgoed te spelen. Daarbij heb je als ouder de rol van uitdager en begeleider. Om die rol goed te kunnen vervullen, hebben ervaren onderzoekers dit boek gemaakt. Zij geven handreikingen voor ouders bij vijftien activiteiten. Samen bieden ze ontelbare mogelijkheden om te ontdekken, te spelen en te leren!Mijn kind leert lezen

Alle kinderen leren lezen in het eerste leerjaar. Hoe dat gebeurt, wat avi nu precies is, wanneer je welk avi niveau zou moeten hebben, welk lesmateriaal er gebruikt wordt op school, wat je kunt doen om een kind te stimuleren en ervaar zelf hoe lastig het is om te leren lezen.
Keien van kinderen!

Keien van kinderen zit boordevol ideeŽn, voorbeelden en informatie. Het eerste hoofdstuk gaat in op de omstandigheden waarin kinderen hun aangeboren talenten optimaal kunnen ontplooien. De overige vijf hoofdstukken behandelen elk een bepaald talent.


  • Handboek voor ouders van jonge kinderen met praktische tips
  • Stimuleert peuters en kleuters in alledaagse situaties
  • Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten


Speel digiwijs!

Opvoeders van nu zijn niet opgegroeid in de digitale wereld waarin jonge kinderen tegenwoordig opgroeien. Jonge kinderen komen volop in aanraking met smartphones, tablets en laptops en gaan er vaak al handig mee om. Speel Digiwijs! helpt ouders en professionals een mening te vormen over mediaopvoeding. In dit boek staat de belangrijkste feiten en inzichten over media en jonge kinderen, praktische tips om hiermee om te gaan en leerzame opdrachten om met kinderen uit te voeren. Het is een praktische doeboek voor iedereen die er klaar voor is om kinderen aan de hand te nemen in een digitale wereld vol uitdagingen.

Speel Digiwijs! is geschreven voor ouders en pedagogisch medewerkers die digitale middelen verstandig willen gebruiken om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren.

Mijn kind & dyslexie

Mijn kind & dyslexie is speciaal bestemd voor ouders die te horen hebben gekregen dat hun kind dyslectisch is. Een handzaam en overzichtelijk boek met veel antwoorden op vragen, korte stukjes tekst, veel fotoís, tips, weetjes... I.s.m. het Regionaal Instituut voor Dyslexie, Nederland

Prijslijst
Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software