Home - Educatief
Home Kinderen met leesmoeilijkheden
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoekenKinderen met leesmoeilijkheden

 
 


Leerjaar 4 tot en met 6 / vanaf 9 jaar

Zeker voor kinderen met leesproblemen moet lezen plezierig blijven. Het thema van een boek moet hen boeien. Want als lezen moeilijk gaat en het thema niet aanspreekt, dan is de leeslust ver te zoeken. Het antwoord is Zoeklicht. Boeken voor oudere kinderen met leesmoeilijkheden. Om (opnieuw) met plezier te lezen.

Meer informatie  Materialen  
voor dyslectische kinderen vanaf 7 jaar

Meer en meer kinderen zijn dyslectisch. Leren lezen kost hen veel moeite. En ze beleven er weinig plezier aan. Speciaal voor hen ontwikkelde Zwijsen BE de serie Zoeklicht dyslexie. Deze serie heeft alles in zich om dyslectische kinderen te helpen, zodat lezen ook voor hen leuk en uitdagend blijft.

Meer informatie  Materialen  
Toegankelijke boeken met een laag AVI-niveau (AVI E3 t.e.m. E4). De boeken hebben een levendige bladspiegel en zijn gedrukt in het speciaal Zwijsen Dyslexie Font.

Meer informatie  Materialen  
De serie Zoeklicht dyslexie wordt uitgebreid met 32 meelees- en luisterboeken. Bij elk boek uit de serie is er nu een luisterboek met een meelees- en luisterversie op cd. Voor kinderen die moeite hebben met lezen of die niet graag lezen.

Meer informatie  Materialen  
vanaf 8 jaar

De achtdelige serie Zoeklicht Informatief is speciaal voor leerlingen die moeite hebben met lezen. Juist zij hebben vaak moeite een leuk boek te vinden. Zoeklicht Informatief maakt het lezen weer leuk. De boeken zijn leestechnisch eenvoudig, terwijl de inhoud aansluit bij de belevingswereld van kinderen van acht jaar en ouder. Ze zijn goed in te zetten ter voorbereiding van een spreekbeurt. Zoeklicht Informatief boeken zijn er op AVI-niveau M4 t/m M6.

Meer informatie  Materialen  Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software