Veelgestelde vragen

Hoe goed geeft deze uitprobeerweek mij een beeld van de complete methode van Studio taal & spelling?

We gaan jou in deze week zoveel mogelijk aspecten en onderdelen van de methode laten ervaren zodat je een compleet beeld hebt van Studio taal & spelling. In de handleiding krijg je een indruk van de hele methode: welke materialen zijn er, wat is de opbouw van de methode en hoe ziet de structuur van een blok er uit?

Kan ik mij aanmelden voor De Studio Uitprobeerweek?

Ja! Schrijf je hier in vóór 14 januari om deel te nemen. 

Schrijf je hier in

Wanneer ontvang ik de materialen voor De Studio Uitprobeerweek?

Wij zorgen ervoor dat je per post lesmateriaal krijgt voor een hele week, inclusief de handleiding en een paar leuke extra’s. Ieder leerjaar (van 2 tot en met 6) ontvangt materiaal op maat. De materialen voor de uitprobeerweek zullen in de 3de of de 4de week van januari 2022 geleverd worden op je school.

Hoe kan ik mij voorbereiden op De Studio Uitprobeerweek?

Lees de handleiding voor jouw leerjaar goed door voordat je begint. In de handleiding krijg je een indruk van de methode Studio taal en spelling.  Daarnaast krijg je een overzicht van de uitprobeerweek: wat is het programma, welke materialen heb je nodig en wat moet je voorbereiden? Vervolgens vind je per les of activiteit een duidelijke beschrijving.

Op woensdag 2 februari 2022 zullen we ook een Introductiewebinar organiseren, zodat je precies weet hoe alles werkt. Daarnaast ontvang je tijdens de Uitprobeerweek per e-mail allerlei tips over bijvoorbeeld differentiatie.

Is De Studio Uitprobeerweek ook geschikt voor scholen uit het buitengewoon onderwijs?

We hebben voor de uitprobeerweek rekening gehouden met de doelen waar de meeste scholen op dat moment zijn. Het kan zijn dat voor scholen uit het buitengewoon onderwijs bepaalde doelen op dat moment nog te hoog gegrepen zijn.

Die scholen kunnen het materiaal van de uitprobeerweek gebruiken op een moment dat het hen het beste uitkomt (eventueel kunnen ze de dagen over meerdere weken verspreiden).

Ik heb mij ingeschreven, maar nog geen bericht ontvangen voor de uitprobeerweek.

Heb je je op onze website ingeschreven? Dan krijg je normaal gezien meteen een bevestigingsmail vanuit Uitgeverij Zwijsen. Check ook zeker je spamfolder of je ongewenste e-mailmap.

Toch geen bevestigingsmail ontvangen? Schrijf je voor de zekerheid nogmaals in. Wij zullen ervoor zorgen dat je maar 1 keer de nodige materialen ontvangt.

Waarom moet ik invullen hoeveel leerlingen er in mijn klas zitten?

Je ontvangt van ons een pakket per leerling voor De Studio uitprobeerweek. Vul dus zeker in hoeveel leerlingen er in jouw klas zitten, zodat elke leerling die week aan de slag kan in zijn/haar eigen leerwerkboek.

Kunnen we de uitprobeerweek op een ander moment plannen?

Ja dat kan. Komt de week van 2 tot en met 7 februari niet goed uit? Test je de materialen liever uit op een later moment? Dit kan perfect! Hou wel tijdens de week van 7 februari onze website en je mailbox extra in de gaten voor tips en leuke extra’s.

Let op: de actiewebsite staat online tot en met 1 april. Zorg ervoor dat je voor die tijd de benodigde downloads hebt gedownload.

Als je kans wil maken op de prijs van 10 Chromebooks heb je nog tijd tot aan de krokusvakantie om de materialen uit te testen. Hiervoor dien je vóór 6 maart een filmpje of foto te delen op Instagram of Facebook met #studiotaal. Ook vul je het evaluatieformulier en de schiftingsvraag in vóór 6 maart 2022.

Hoe maak ik kans om 10 Chromebooks te winnen?

* Je neemt deel aan de Uitprobeerweek van maandag 7 tot vrijdag 11 februari 2022

* Je deelt een foto of filmpje tijdens de Uitprobeerweek met de #studiotaal via Facebook of Instagram vóór 6 maart 2022.

* Je vult de evaluatie in na de Uitprobeerweek en vult op het einde de schiftingsvraag in vóór 6 maart 2022.

* Voldoe je aan alle bovenstaande voorwaarden? Dan maak je kans op 10 Chromebooks Acer Spin 511 voor jouw klas. 10 leerkrachten maken kans op deze prijs. Zij worden bekend gemaakt op maandag 7 maart 2022 via onze website.

We geven in totaal 100 Chromebooks weg in samenwerking met Comcon: dé specialist voor scholen die op zoek zijn naar computers, Chromebooks, projectoren …

Moet ik de materialen na De Studio Uitprobeerweek terugsturen?

Nee, je mag alle materialen behouden!

Is er een ter inzagepakket beschikbaar van Studio?

Ja! Als je graag een inkijkexemplaar ontvangt met alle originele materialen van Studio taal & spelling dan kan je hier een ter inzagepakket aanvragen: app.uitgeverijzwijsen.be/ter-inzagepakketten

Zo kan je 3 maanden gratis kennismaken met een uitgebreid aanbod van de originele materialen van Studio.

Kan ik via Uitgeverij Zwijsen Chromebooks aankopen?

Nee, wij werken voor deze actie samen met Comcon: dé specialist voor scholen die op zoek zijn naar computers, Chromebooks, projectoren … Wil je zelf Chromebooks aankopen, dan kan je terecht op hun website: https://www.comcon.be/blog/uw-ict-partner-in-het-onderwijs/


Via je deelname aan De Studio Uitprobeerweek maak je kans op 10 Chromebooks Acer Spin 511 voor jouw klas. 10 leerkrachten maken kans op deze prijs. We geven in totaal dus 100 Chromebooks weg in samenwerking met Comcon.

Wij gebruiken Studio taal en spelling al op onze school, maar willen ook kans maken op 10 Chromebooks.

Het materiaal voor leerjaar 5 en 6 kan ook uitgetest worden tijdens De Studio Uitprobeerweek.

Indien de leerkrachten van deze leerjaren deelnemen aan De Studio Uitprobeerweek, maakt jullie school ook kans op 10 Chromebooks.