Voorkom een terugval in leesvaardigheid

Geef jouw leerlingen een extra leesboost met de downloads van de leesboekjes van Studio taal.

De meeste leerlingen hebben bijna 10 weken thuisgezeten. Het is bekend dat de grote vakantie vaak leidt tot een terugval in leesvaardigheid. De 10 weken die leerlingen nu hebben gemist zullen wellicht een vergelijkbaar beeld geven. Het is belangrijk om juist nu veel te blijven lezen en in te zetten op leesmotivatie, om te zorgen dat de lees- en taalvaardigheid van deze kinderen op peil blijft.

Goed kunnen lezen is één van de belangrijke vaardigheden-1

 

Zorg voor een leesboost
met de leesboekjes

De leesboekjes zijn een onderdeel van de nieuwe methode Studio taal. Per leerjaar zijn er 2 leesboekjes; 1 per AVI-niveau. Wil je een terugval in lezen bij jouw leerlingen voorkomen? De leesboekjes van Studio taal bieden dé oplossing omdat er zowel aandacht is voor de leesvaardigheid als leesmotivatie.

Download nu enkele hoofdstukken van onze leesboekjes voor leerjaar 2, 3 en 4!

leesboekjes-studio

Ga mee met Jonas op kamp en ontdek het geheim van ridder Berend in Het geheim van ridder Berend van Isabel Versteeg. Of misschien krijgen jouw leerlingen binnenkort net als Fati in De fitste klas van Jørgen Hofmans een volledig nieuw klaslokaal op een wel heel speciale locatie. In het spannende Kapers op de kust van Floortje Zwigtman gaat Ricardo logeren bij Tanta Jane op een schip, die een speciale gast verwacht

Een opdracht bij elk verhaal om nog meer leesgoesting te krijgen

Bij elk verhaal vind je enkele opdrachten om mee te geven aan je leerlingen. Laat de leerlingen het resultaat van de opdrachten met elkaar delen en bespreken. Zo komt het verhaal meer tot leven en krijgen leerlingen zin om meer te lezen. Bovendien verbeteren ze zo hun taalvaardigheid!

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen