Marlies Algoet

Leesbevordering: hoe begin je daar aan?

voor kleuterleerkrachten

 

Voor de leerkrachten van het kleuteronderwijs zal Marlies Algoet een praktijkgerichte sessie geven over het belang van een rijk taalaanbod.

Marlies-Algoet-Zwijsen


Over Marlies Algoet

Marlies Algoet is onderzoeker en docent in de Educatieve Bachelor Kleuteronderwijzer Odisee Brussel. Ze onderzoekt hoe mondelinge interactiekwaliteit in de klas de taal- en denkvaardigheid van de kinderen kan verbeteren. Een goede mondelijke interactiekwaliteit bestaat uit 3 basispijlers: een groot taalaanbod, veel spreekkansen voor de kleuter en een rijke feedback van de juf of meester.

Zij is ook de auteur van Maximaal Megataal. Een boek vol tips voor meer taal, meer denken en meer onderwijstijd in de tweede en derde kleuterklas.

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze tweede live editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Taal en diversiteit.

Deze studiedag vindt plaats op woensdag 5 oktober 2022 in het Congrescentrum Lamot in Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers.

Bestel jouw tickets vóór 30/9

ZwijsenAcademylogo2022

Keer terug naar ‘Piet Van Avermaet’

Piet van Avermaet zal de dag starten met een plenaire lezing rond Taal & Diversiteit.

Ontdek meer over zijn expertise.

Piet van Avermaet

Ga verder naar 'Astrid Geudens'

Astrid Geudens zal een interessante lezing geven over het introduceren van letters en klanken bij kleuters. 

Astrid Geudens