Piet Van Avermaet

Taal & diversiteit

Piet Van Avermaet start de dag met een plenaire lezing rond Taal & Diversiteit.

Hij gaat vooral in op de gepolariseerde relatie tussen Nederlands op school enerzijds en de meertalige realiteit van leerlingen en de school anderzijds. Hij zal een pleidooi houden om die tegenstelling te overstijgen. Ook gaat hij dieper in op een krachtigere aanpak voor de verwerving van de taal op school en het belang van kwaliteitsvolle interactie.

Hij zal dit benaderen vanuit zijn expertise en onderzoeksinteresse rond onder andere meertaligheid, taalbeleid, diversiteit en sociale ongelijkheid.

Piet van Avermaet


Over Piet Van Avermaet

Piet Van Avermaet begon zijn loopbaan als onderwijzer. Nadien studeerde hij toegepaste taalkunde en specialiseerde hij zich in tweede taalverwerving, meertaligheid en taal assessment. Op dit moment is hij directeur van het Steunpunt Diversiteit & Leren, verbonden aan de vakgroep taalkunde, Universiteit Gent. Het Steunpunt Diversiteit & Leren doet onderzoek naar (omgaan met) diversiteit en ongelijkheid in lerende omgevingen. Het ontwikkelt ook instrumenten en geeft vorming en coaching.

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze tweede live editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Taal en diversiteit.

Deze studiedag vindt plaats op woensdag 5 oktober 2022 in het Congrescentrum Lamot in Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers.

Bestel jouw tickets vóór 30/9

ZwijsenAcademylogo2022

Keer terug naar ‘Sprekers’

Ontdek alle sprekers die aan bod komen tijdens de tweede Zwijsen Academy op 5 oktober 2022. Klik hier voor het volledige overzicht.  

Sprekers

Ga verder naar ‘Marlies Algoet’

Voor de leerkrachten van het kleuteronderwijs zal Marlies Algoet een praktijkgerichte sessie geven over het belang van een rijk taalaanbod. 

Marlies Algoet