Erik Devlies

Digitaal met kleuters

kleuteronderwijs

In deze sessie leer je hoe digitale tools en platformen op drie manieren kunnen bijdragen aan differentiatie in de kleuterklas.

Als kleuterleerkracht kun je materiaal maken dat leerlingen op verschillende manieren en tijdstippen aan het werk zet. Zo creëer je bijv. ook extra oefenkansen samen met ouders.  Dat je voor het maken van dit digitaal interactief lesmateriaal geen whizzkid hoeft te zijn, daar zal je na deze sessie van overtuigd zijn. 

Erik-Devlies2023

Over Erik Devlies

Erik Devlies was 22 jaar leraar Frans. Hij komt vaak in het basisonderwijs als pedagogisch begeleider digitale didactiek bij de Broeders van Liefde en coach van team Doordacht Digitaal bij Schoolmakers. Daardoor kan hij de noden, de vaardigheden en de verwachtingen van de onderwijsprofessional goed inschatten. Hij werkte ook 8 jaar bij het leermiddelennetwerk KlasCement. Sinds 2009 is hij actief als nascholer over de slimme integratie van ICT en technologie in onderwijs. Hij reikt steeds eenvoudige oplossingen aan met wetenschappelijk bewezen impact.

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze tweede live editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Taal en diversiteit.

Deze studiedag vindt plaats op woensdag 5 oktober 2022 in het Congrescentrum Lamot in Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers.

zwijsen academy 2023