Hilde Heuninck

Een rekenblaadje maken of een spel spelen?

lager onderwijs

Voor kinderen is de keuze snel gemaakt, zij zijn immers makkelijk te motiveren om te spelen. Als de spelletjes die we hen aanbieden meteen ook hun rekenvaardigheden trainen, dan creëren we een situatie waar we allemaal beter van worden. En dat is mogelijk! 
Sinds meer dan 40 jaar begeleidt Hilde Heuninck kinderen met ernstige rekenmoeilijkheden en ze merkte al snel dat een speelse oefenfase meer resultaat opbracht. Sinds 2000 schreef ze diverse boeken, telkens met een heel pakket aan rekenspelletjes. 

Tijdens deze workshop bekijken we samen wat een spel tot een nuttig oefeninstrument maakt, hoe je dit materiaal kunt inzetten tijdens de oefenmomenten in de klas en welke toegevoegde waarde spelletjes binnen de zorg hebben. En natuurlijk gaan we spelen! De spelsuggesties en het materiaal hiervoor neem je ’s middags gewoon mee naar huis. 

Hilde-Heuninck

Over Hilde Heuninck

In 1982 – best wel wat jaren geleden dus – studeerde Hilde af als logopediste. Al snel specialiseerde ze zich in het begeleiden van zeer rekenzwakke kinderen. In 2000 schreef ze haar eerste boek ‘nog lang niet uitgeteld’ en ontwierp hierbij samen met haar broer een volledige spellenkoffer. In de twintig jaar die hierop volgden, schreef Hilde nog 7 andere boeken, telkens over diverse topics van het rekenen en telkens gericht op de begeleiding van kinderen met ernstige rekenmoeilijkheden. In de laatste 25 jaar verzorgt ze regelmatig studiedagen en workshops rond dit thema.

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze tweede live editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Taal en diversiteit.

Deze studiedag vindt plaats op woensdag 5 oktober 2022 in het Congrescentrum Lamot in Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers.

zwijsen academy 2023