Saar Steverlinck

In de diepte met prentenboeken

kleuteronderwijs

In deze sessie krijg je een korte introductie tot de Taxonomie van Bloom en de magie van ‘hardop denken’. Deze twee interventies zullen je helpen om je activiteit verhaal vertellen - en bij uitbreiding al je activiteiten - inhoudelijk uitdagend te maken voor elke kleuter in je klas.

We kijken naar de verschillende denkvaardigheden die je kan stimuleren met de taxonomie van Bloom. We staan ook stil bij kleuters die minder praten. Hoe krijg je die mee in het verhaal zonder de lat te verlagen? Hoe kan je nagaan of iedereen het verhaal begrepen heeft? En hoe kan je dat verhaalbegrip precies bevorderen?

Je krijgt in het kort het didactische kader én een korte demonstratie die de kaders meteen in de praktijk concreet maakt.

Saar-Steverlinck

Over Saar Steverlinck

Saar Steverlinck is lector Nederlands aan de Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs van Hogeschool PXL (PXL-Education). Binnen het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie voert ze onderzoek naar talentgericht werken met kleuters. Daarnaast ontwikkelt ze een tool om ouders te helpen een taalrijke thuisomgeving te creëren in warm partnerschap met de school. Via haar openbaar boekenprofiel Saar_leest en haar redactiewerk bij Boekenzoeker draagt ze haar liefde voor boeken ook naast haar werkuren uit.

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze tweede live editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Taal en diversiteit.

Deze studiedag vindt plaats op woensdag 5 oktober 2022 in het Congrescentrum Lamot in Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers.

zwijsen academy 2023