zWISo - wiskunde voor leerjaar 1 tot 6

zWISo

305x240.png

Wiskunde voor leerjaar 1 tot 6

Rekenen is  - naast lezen en schrijven  - één van de basisvoorwaarden om te kunnen functioneren in onze maatschappij. Hoe betaal ik in een winkel? Hoe interpreteer ik een tabel met treinuren? Hoe bereken ik de oppervlakte van een huis? Met zWISo  gaan je leerlingen actief aan de slag met wiskunde en leren ze functioneel en effectief rekenen. Leerlingen leren om wiskundige problemen uit het dagelijkse leven te herkennen en er oplossingen voor te bedenken. In betekenisvolle contexten en met herkenbare materialen bouwen ze die kennis en vaardigheden inzichtelijk op. 

Tijdens de zWISo-lessen gaan kinderen actief aan de slag. Wat ze zelf doen, onthouden ze immers beter. Het consequent gebruik van dezelfde modellen en standaardprocedures vergemakkelijkt het leerproces. zWISo bouwt de leerinhouden gestructureerd op. Dat biedt houvast voor de leerlingen én voor de leerkracht. 

zWISo - Wiskunde op maat van elke leerling

Wiskunde op maat van élke leerling

Heb je vlotte rekenaars in de klas? Of net leerlingen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? zWISo werkt met één leertraject, dat bestaat uit een basisniveau met mogelijkheden tot differentiatie. Zo krijgt élke leerling wiskundelessen op zijn eigen niveau: met extra uitdaging of remediëring. Op die manier behalen leerlingen niet alleen het beste resultaat, maar beleven ze ook meer plezier aan rekenen. 

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

logo_uitgeverijzwijsen.svg

Ga verder naar 'Visie'

Wil je meer weten over de visie van zWISo? Klik dan verder en ontdek onze wiskundemethode!

Visie