Uitgeverij Zwijsen steunt Studio Globo tijdens De Warmste Week

Op de Leerkrachtendag (2 november 2017) kon je op de Boekenbeurs een foto laten nemen in de 3D-studio van Uitgeverij Zwijsen ten voordele van Studio Globo, het goede doel dat Zwijsen dit jaar steunt voor De Warmste Week van Music For Life.

Op de Leerkrachtendag (2 november 2017) kon je op de Boekenbeurs een foto laten nemen in de 3D-studio van Uitgeverij Zwijsen ten voordele van Studio Globo, het goede doel dat Zwijsen dit jaar steunt voor De Warmste Week van Music For Life.

Bekijk hier de foto's! 

Onze 3D-studio had veel succes! Vele bezoekers gingen op de foto met klaspoppen Loeloe en Pompom en ook heel wat mensen lieten een extra spaarcentje achter. Dankzij jullie ongelooflijke enthousiasme wisten we die dag het mooie bedrag van € 887 in te zamelen. Bedankt! Wij zijn alvast zeer gemotiveerd om dit bedrag nog te verhogen!

Breng leren tot leven met Studio Globo!

De manier waarop Studio Globo leren tot leven brengt, vinden we bij Uitgeverij Zwijsen hartverwarmend. Kwaliteitsvol onderwijs voor élke leerling, maximale ondersteuning voor de leerkracht en aandacht voor een duurzame en solidaire wereld zijn ook voor Uitgeverij Zwijsen belangrijke waarden. Als educatieve uitgeverij dragen we dit initiatief daarom een bijzonder warm hart toe.

Hoe sluit Studio Globo aan bij de visie van Zwijsen?

Al van in de kleutermethoden van Zwijsen staan respect voor diversiteit, een open blik op de wereld en omgaan met verschillen centraal. ‘Leren’ is immers veel meer dan leren rekenen, lezen of schrijven. Het is ook leren van elkaar en de wereld in de klas binnenbrengen. Omdat ook Studio Globo deze waarden vooropstelt, kunnen we de leerrijke workshops van deze organisatie alleen maar toejuichen.

Het uitgangspunt van Studio Globo is een ervaringsgerichte manier van werken die van elke workshop een interactieve ontdekkingsreis maakt. Leerlingen leren al doende en ervaren de thema’s op een zintuiglijke manier. Ook in onze leermethoden vertrekken we vanuit die visie: leerlingen gaan actief aan de slag met herkenbare materialen en werken in betekenisvolle contexten. Wij vinden we het fantastisch om te zien hoe Studio Globo leerlingen een thema laat ‘beleven’.

Bij Zwijsen trachten we alle leerkrachten maximaal te ondersteunen bij het lesgeven. De inzet en het enthousiasme van leerkrachten vormen immers een belangrijke factor om kinderen klaar te stomen voor onze hedendaagse maatschappij. Ook Studio Globo reikt leerkrachten nascholingen aan vol creatieve en inspirerende ideeën om met de thema’s aan de slag te gaan in de klas.

Meer weten over Studio Globo?

Studio Globo is een NGO voor ontwikkelingssamenwerking met educatieve centra in heel Vlaanderen. De organisatie ondersteunt leerkrachten met een uitgebreid aanbod waarmee kinderen en jongeren
  • de wereld ontdekken
  • positief leren omgaan met diversiteit
  • betrokken raken bij mens en milieu
  • meebouwen aan een duurzame en solidaire wereld

 

Studio Globo biedt een ruim aanbod voor het kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs. Van inleefateliers, workshops en buurtwandelingen tot educatieve pakketten, voorwerpenkoffers en nascholingen. 

Neem zeker een kijkje op hun website: https://www.studioglobo.be/nl