Overzicht software

Uitgeverij Zwijsen ontwikkelt educatieve software die aansluit bij de verschillende methoden. Onze software-pakketten worden verspreid onder de vorm van een abonnement. Dit biedt je het voordeel dat het jaarlijks opzegbaar is. Wij kunnen op regelmatige basis de inhoud aanpassen aan de wensen van de leerkrachten.

Bestel jouw software  Aanmelden software  Aanmelden leerlingmenu

Prijzen online software
SysteemvereistenDag Jules!, Dag Loeloe! & Dag Pompom!Dag-Jules-Software

Software Dag Jules! (dvd)

Ter aanvulling van de activiteiten zijn de verhalen van Jules ook geanimeerd en verkrijgbaar op dvd. Er bestaan 3 verschillende dvd’s met daarop telkens animatiefilmpjes.

Meer informatie
Dag-Loeloe-Software

Software Dag Loeloe!

Het online registratie- en planningsprogramma Digiregie helpt je bij het voorbereiden en monitoren van je kleuteronderwijs. Je krijgt op deze manier de juiste ondersteuning bij het resultaatgericht werken in de kleuterklas.

Meer informatie
Dag-Pompom-Software

Software Dag Pompom!

Het online registratie- en planningsprogramma Digiregie helpt je bij het voorbereiden en monitoren van je kleuteronderwijs. Je krijgt op deze manier de juiste ondersteuning bij het resultaatgericht werken.

Meer informatie

Veilig leren lezen kim-versieVeilig leren lezen


Leerkrachtsoftware Veilig leren lezen kim-versie

Dashboard en Leerkrachtassistent in één omgeving

De Veilig leren lezen leerkrachtsoftware ondersteunt jou als leerkracht bij het geven van de les via het digibord en bij het voorbereiden, het plannen en evalueren van de lessen en de resultaten van de leerlingen. Het Dashboard en de Leerkrachtassistent staan in één omgeving. 

Met het Dashboard plan je jouw onderwijs, bereid je het voor, evalueer je het en pas je het aan aan de behoeften van jouw leerlingen. 
Met de Leerkrachtassistent geef je op een aantrekkelijke manier les op het digitale schoolbord. Alle basismaterialen waarmee je leerlingen werken, zijn in het programma opgenomen. Hierdoor kun je moeiteloos instructie en feedback geven.

Meer informatie

Leerlingsoftware Veilig leren lezen kim-versie

voor school én thuis

adaptieve software voor leesontwikkeling

Bij Veilig leren lezen hoort uiteraard rijke, gevarieerde educatieve leerlingsoftware. De software is te gebruiken op de computers op school, maar ook thuis en op een tablet.

Meer informatie

ik pen!Leerkrachtsoftware ik pen!

Leerkrachtsoftware ik pen!

optimale ondersteuning bij je schrijfonderwijs

Via het Dashboard in leerkrachtsoftware van ik pen! plan je jouw schrijfonderwijs, voor leerjaar 1 tot 3, bereid je het voor en ga je zo van start met je lessen schrijven in de klas. Je vindt er alle informatie bij de les die je wilt geven handig bij elkaar, inclusief de lesdoelen en lesbeschrijving. 

Meer informatie

Studio taalStudio taal


Leerkrachtassistent

software voor het digitale schoolbord

De Leerkrachtassistent kun je inzetten tijdens je taallessen. Zo kun je samen met je leerlingen een opdracht maken waarbij je de pagina’s uit het Leerwerkboek op het smartboard projecteert.

Ook zijn er extra functies zoals een woordweb, woordparaplu … zodat je samen met de leerlingen actief aan woordenschatuitbreiding en -verdieping kunt doen.

Meer informatie

Dashboard

Voorbereiden en monitoren van je taallessen

Het Dashboard is een online programma dat je helpt bij het voorbereiden en monitoren van je taallessen. Alle informatie uit de handleiding is hierin terug te vinden en kan altijd worden geraadpleegd. 

Daarnaast worden alle leerlingresultaten bijgehouden in het Dashboard. Op basis daarvan krijg je adviezen voor eventuele extra taken en volgende toetsen. Zo kun je je leerlingen steeds begeleiding op maat bieden.

Meer informatie

Oefensoftware Studio taal

Oefensoftware voor thuis en op school

De oefensoftware van Studio taal kan op school worden gebruikt, maar ook thuis op pc of tablet. De software bevat een groot aanbod aan oefenmateriaal dat zowel voor als na een toets ingezet kan worden. Afhankelijk van de resultaten van de leerling worden nieuwe oefeningen voorgesteld. Zo krijgt elke leerling oefeningen op maat.

Meer informatie

Studio spellingStudio - _ spelling


Leerkrachtassistent

Oefensoftware voor thuis en op school

De Leerkrachtassistent kun je inzetten tijdens je spellinglessen. Zo kun je samen met je leerlingen een opdracht maken waarbij je de pagina’s uit het leerwerkboek op het smartboard projecteert.

Ook vind je in de Leerkrachtassistent verschillende instructievideo’s van de uitlegkaarten om te tonen in de klas. Hierbij kunnen extra hints getoond worden om de leerlingen op weg te helpen.

Meer informatie

Dashboard

Voorbereiden en monitoren van je spellinglessen

Het Dashboard is een online programma dat je helpt bij het voorbereiden en monitoren van je spellinglessen. Alle informatie uit de handleiding is hierin terug te vinden en kan altijd worden geraadpleegd.

Daarnaast worden alle leerlingresultaten bijgehouden in het Dashboard. Op basis daarvan krijg je adviezen voor eventuele extra taken en volgende toetsen. Zo kun je je leerlingen steeds begeleiding op maat bieden.

Meer informatie

Oefensoftware

Oefensoftware voor thuis en op school

De software bevat een groot aanbod aan oefenmateriaal dat zowel voor als na een toets ingezet kan worden. Afhankelijk van de resultaten van de leerling worden nieuwe oefeningen voorgesteld. Zo krijgt elke leerling oefeningen op maat.

De oefensoftware van Studio spelling kan op school worden gebruikt, maar ook thuis op pc of tablet.

Meer informatie

zoWISozoWISo


Leerkrachtassistent

software voor het digitale schoolbord

Met de Leerkrachtassistent geef je op een aantrekkelijke manier rekenles op het digitale schoolbord. Alle materialen uit zoWISo zijn in het programma opgenomen.

Alles om jouw les wiskunde digitaal voor te stellen aan de leerlingen in de klas. Met handige, digitale bordlessen en presentatietools op maat van je les.

Meer informatie

Dashboard

online registratie- en planningsprogramma

Het Dashboard is het online registratie- en planningsprogramma en helpt je bij het voorbereiden en monitoren van je wiskundelessen.

Ook het evaluatiesysteem is integraal opgenomen in Dashboard. Toetsresultaten of resultaten van de digitale taken of vrij oefenen in de oefensoftware vind je terug. 

Meer informatie

Oefensoftware zoWISo

oefensoftware voor op school en thuis

Meer dan 20 000 oefeningen, te gebruiken op school én thuis. De digitale oefenreeksen stimuleren de verwerking van de les wiskunde en ondersteunen bij het automatiseren.

De oefeningen kunnen ook automatisch als taken worden klaargezet voor de leerlingen na het invoeren van de toetsresultaten.

Meer informatie

Estafette NieuwEstafette Nieuw

Leerkrachtassistent Estafette Nieuw

software voor het digitale schoolbord

De Leerkrachtassistent Estafette stelt je in staat om zeer efficiënt instructie te geven. Dat verhoogt het leerrendement van je leerlingen. Kortom, met de Leerkrachtassistent Estafette breng je de kwaliteit van het technisch leesonderwijs op een nog hoger niveau!

Meer informatie


 

Systeemvereisten 

Hier vind je de systeemeisen voor applicaties van Zwijsen op desktop, laptops, chromebooks en digiboards.

Ict-infrastructuur

Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Bandbreedte Per apparaat/device1,5 Mb/s bij gelijktijdig gebruik Per apparaat/device 3,0 Mb/s bij gelijktijdig gebruik Zie toelichting a)
Draadloos netwerk     Zie toelichting b)

a) Onder een apparaat wordt verstaan, pc, laptop, tablet, phone, digiboard. Voor een klas met 25 leerlingen betreft de aanbevolen bandbreedte bij gelijktijdig gebruik: 25 * 3 Mb/s is 150 Mb/s

b) Het draadloos netwerk dient de benodigde capaciteit aan te kunnen. Het signaal naar de apparaten/devices dient ook van een sterk niveau te zijn en moet overeen komen met de internet bandbreedte

 

Applicaties op Desktop, laptops, chromebooks en digiboards

Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Processorsnelheid 2.0 Ghz 2.3 Ghz of hoger  
Intern geheugen 2 GB RAM 4 GB RAM  
Beelschermresolutie 1024 * 768 pixels   Zie toelichting c)
Besturingssysteem Windows 10, ChromeOS, MacOS Windows 10, ChromeOS, MacOS  
Browser Edge, Google Chrome, Safari Edge, Google Chrome, Safari Zie toelichting d) en e)

c) Zorg ervoor dat de PC, laptop de resolutie van het digiboard aan kan.

d) Aanbevolen de meest actuele versie van een browser altijd de laatste twee versies. Internet Explorer 11 ondersteunen we niet.

e) Indien er problemen optreden met Edge of Safari adviseren wij Google Chrome.

 

Applicaties op Apple tablets

Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Besturingssysteem Laatste 2 volledige iOS versies   Zie toelichting f)
Schermformaat 7.9 inch 9.7 inch  
Intern geheugen 4 GB RAM 4 GB RAM Zie toelichting g)
Browser Safari, Google Chrome Google Chrome  

f) Indien de laatste actuele versie 16.x betreft dan ondersteunen we 15.x en 16.x Het kan zijn dat uw apple devices niet geüpdatet kunnen worden. De Zwijsen software kan eventueel wel werken op een oudere iOS versies alleen die ondersteunen we helaas niet.

g) Aanbevolen de meest actuele versie van een browser altijd de laatste twee versies.

 

Applicaties op Android tablets

Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Besturingssysteem Laatste 2 volledige Android versies   Zie toelichting h)
Schermformaat 7.9 inch 9.7 inch  
Intern geheugen 4 GB RAM 4 GB RAM  
Browser Google Chrome Google Chrome  

h) De applicaties worden getest en ontwikkeld op de laatste twee volledige Android versies en op de meest gangbare tablets op dat moment. (Samsung Galaxy TAB S6)