Veelgestelde vragen

  Uitprobeerweek

  Hoe goed geeft deze Uitprobeerweek mij een beeld van de complete methode van Studio taal & spelling?

  We gaan jou in deze week zoveel mogelijk aspecten en onderdelen van de methode laten ervaren, zodat je een compleet beeld hebt van Studio taal & spelling. In de handleiding krijg je een indruk van de hele methode: welke materialen zijn er, wat is de opbouw van de methode en hoe ziet de structuur van een blok er uit?

  Is de Studio Uitprobeerweek ook geschikt voor scholen uit het buitengewoon onderwijs?

  We hebben voor de uitprobeerweek rekening gehouden met de doelen waar de meeste scholen op dat moment zijn. Het kan zijn dat voor scholen uit het buitengewoon onderwijs bepaalde doelen op dat moment nog te hoog gegrepen zijn.

  Die scholen kunnen het materiaal van de uitprobeerweek gebruiken op een moment dat het hen het beste uitkomt (eventueel kunnen ze de dagen over meerdere weken verspreiden).

  Kunnen we de Uitprobeerweek op een ander moment plannen?

  Ja dat kan. Komt de week van 27 februari tot en met 3 maart 2023 niet goed uit? Test je de materialen liever uit op een later moment? Dit kan perfect!

  Let op: de actiewebsite staat online tot en met 26 maart 2023. Zorg ervoor dat je voor die tijd de benodigde materialen hebt gedownload.

  Als je kans wil maken op een mobiel interactief bord heb je nog tijd tot 26 maart 2023 om de materialen uit te testen. Je dient het evaluatieformulier en de wedstrijdvraag voor die datum in te vullen.

  Is er een inzagepakket beschikbaar van Studio taal & spelling?

  Ja! Als je graag een inkijkexemplaar ontvangt met  originele materialen van Studio taal & spelling dan kun je hier een inzagepakket aanvragen: app.uitgeverijzwijsen.be/ter-inzagepakketten

  Zo kun je 3 maanden gratis kennismaken met een uitgebreid aanbod van de originele materialen van Studio taal & spelling. Het pakket gaat gepaard met een toelichting op school door onze Zwijsen adviseurs.

  Inschrijving

  Ik heb mij ingeschreven, maar nog geen bericht ontvangen voor de Uitprobeerweek.

  Heb je je op onze website ingeschreven? Dan krijg je normaal meteen een bevestigingsmail vanuit Uitgeverij Zwijsen. Check ook zeker je spamfolder of je ongewenste e-mailmap.

  Toch geen bevestigingsmail ontvangen? Stuur een mail naar info@uitgeverijzwijsen.be en we kijken het voor je na.

  Materiaal

  Wanneer ontvang ik de materialen voor de Studio Uitprobeerweek?

  Als je je ingeschreven hebt, nemen we contact met je op voor een opstartbezoek. Een van onze Zwijsen adviseurs komt bij jou langs op school, brengt jouw Uitprobeerpakket mee en overloopt samen met jou het materiaal. De leerwerkboeken voor elke leerling in je klas zal je nadien per post ontvangen.

  Moet ik de materialen na de Studio Uitprobeerweek terugsturen?

  Nee, je mag alle materialen behouden!

  Hoe kan ik mij voorbereiden op De Studio Uitprobeerweek?

  Een van onze Zwijsen adviseurs komt bij jou langs op school om het materiaal toe te lichten. Ook daarna kan je met al jouw vragen bij deze persoon terecht.

  Daarnaast vind je op de online pagina van de Uitprobeerweek ook onze introductiewebinar en een pagina met downloadbare materialen.

  Waarom vind je in het leerwerkboek van leerjaar 2, 3 en 4 lessen met rechts bovenaan ‘plus’ vermeld?

  Bij Studio taal is er een leerwerkboek basis en een leerwerkboek technisch lezen plus. Het leerwerkboek technisch lezen plus is voor de leerlingen die voor technisch lezen tot aanpak 3 behoren.

  Omdat we de lessen gebundeld hebben in één leerwerkboek voor het Uitprobeerpakket, vind je deze plus-pagina’s bij de lessen technisch lezen.

  Is het de bedoeling om alle lessen van taal en spelling uit te proberen tijdens één week?

  Onze adviseurs hebben een selectie van hun favoriete taallessen gemaakt. Voor spelling is er een volledig blok aan lesmateriaal aangeboden, wat je normaal gezien tijdens de drie weken basislessen geeft.

  Je kunt als leerkracht zelf kiezen welke spellinglessen je geeft tijdens de Uitprobeerweek.

   

  In de les woordenschat van leerjaar 2, 3 en 4 lezen de leerlingen een fragment uit een verhaal. Waar vind ik de vorige fragmenten van het verhaal?

  De woordenschatverhalen in leerjaar 2, 3 en 4 sluiten perfect aan bij belevingswereld van jouw leerlingen en vormen het uitgangspunt om met nieuwe woorden aan de slag te gaan.

  De leerlingen lezen een doorlopend spannend, grappig … verhaal met dezelfde personages over de blokken heen. Tijdens Op verkenning wordt er telkens even teruggegrepen naar het fragment dat aan bod kwam in een vorig blok. Je kunt de vorige fragmenten terugvinden in de software van Studio taal door het leerwerkboek van de les woordenschat te openen.

  Moeten de leerlingen het volledige verhaal van de lessen woordenschat in leerjaar 2, 3 en 4 lezen?

  Nee, je kunt perfect aan de slag met de woorden die in dat fragment aan bod komen. Maar, voor de leerlingen is het wel fijn indien er een bredere context geschetst wordt over wat voorafgegaan is. Ze zullen zeker ook nieuwsgierig zijn naar het vervolg!

  Wedstrijd

  Hoe maak ik kans om een mobiel interactief digitaal bord te winnen?
  • Je neemt deel aan de Uitprobeerweek 2023, voorafgegaan door een opstartbezoek.

  • Je vult het online evaluatieformulier in dat je na de Uitprobeerweek per mail ontvangt.

  • Je beantwoordt de wedstrijdvraag en schiftingsvraag vóór 26 maart 2023

   Voldoe je aan alle bovenstaande voorwaarden? Dan maak je kans op een mobiel interactief bord voor in je klas. 5 leerkrachten uit verschillende scholen maken kans op deze prijs. Zij worden bekend gemaakt op dinsdag 28 maart 2023 via onze website. De actievoorwaarden kan je hier nalezen. 

  Wij gebruiken Studio taal & spelling al op onze school, maar willen ook kans maken op die borden.

  De leerjaren die nog niet met Studio taal & spelling werken kunnen deelnemen aan de Studio Uitprobeerweek en maken zo kans om een mobiel interactief digitaal bord te winnen.

  De win-actie is bedoeld voor niet-gebruikers van Studio taal & spelling. Volgend voorjaar organiseren we een andere actie waar gebruikers van Studio taal & spelling ook kans maken op een mooie prijs. Hou dus zeker onze website en Facebook pagina in de gaten.

  Proeflicentie software

  Hoe moet ik een proeflicentie voor de Studio software aanvragen?

  Bekijk onze instructievideo, deze toont precies hoe je dit doet.

  Ik heb dit schooljaar al een proeflicentie aangevraagd, wat nu?

  Je kunt slechts 1 keer per schooljaar een gratis proeflicentie aanvragen.

  Heb je een proeflicentie voor de Studio software die nog geldig is? Dan kun je deze gebruiken voor de Uitprobeerweek.

  Is je proeflicentie reeds verlopen? Neem contact op met info@uitgeverijzwijsen.be en we helpen je verder.

   

  Vind je niet meteen een antwoord op je vraag?