Veelgestelde vragen

Hoe goed geeft deze uitprobeerweek mij een beeld van de complete methode van Studio taal & spelling?

We gaan jou in deze week zoveel mogelijk aspecten en onderdelen van de methode laten ervaren, zodat je een compleet beeld hebt van Studio taal & spelling. In de handleiding krijg je een indruk van de hele methode: welke materialen zijn er, wat is de opbouw van de methode en hoe ziet de structuur van een blok er uit?

Is De Studio Uitprobeerweek ook geschikt voor scholen uit het buitengewoon onderwijs?

We hebben voor de uitprobeerweek rekening gehouden met de doelen waar de meeste scholen op dat moment zijn. Het kan zijn dat voor scholen uit het buitengewoon onderwijs bepaalde doelen op dat moment nog te hoog gegrepen zijn.

Die scholen kunnen het materiaal van de uitprobeerweek gebruiken op een moment dat het hen het beste uitkomt (eventueel kunnen ze de dagen over meerdere weken verspreiden).

Kunnen we de uitprobeerweek op een ander moment plannen?

Ja dat kan. Komt de week van 7 tot en met 11 februari niet goed uit? Test je de materialen liever uit op een later moment? Dit kan perfect!

Let op: de actiewebsite staat online tot en met 6 maart 2022. Zorg ervoor dat je voor die tijd de benodigde materialen hebt gedownload.

Als je kans wil maken op de prijs van 10 Chromebooks heb je nog tijd tot aan de krokusvakantie om de materialen uit te testen. Hiervoor dien je vóór 6 maart een filmpje of foto te delen op Instagram of Facebook met #studiotaal. Ook vul je het evaluatieformulier en de schiftingsvraag in vóór 6 maart 2022.

Is er een ter inzagepakket beschikbaar van Studio?

Ja! Als je graag een inkijkexemplaar ontvangt met alle originele materialen van Studio taal & spelling dan kun je hier een ter inzagepakket aanvragen: app.uitgeverijzwijsen.be/ter-inzagepakketten

Zo kun je 3 maanden gratis kennismaken met een uitgebreid aanbod van de originele materialen van Studio taal & spelling. Het pakket gaat gepaard met een toelichting op school door onze Zwijsen adviseurs.

Ik heb mij ingeschreven, maar nog geen bericht ontvangen voor de uitprobeerweek.

Heb je je op onze website ingeschreven? Dan krijg je normaal meteen een bevestigingsmail vanuit Uitgeverij Zwijsen. Check ook zeker je spamfolder of je ongewenste e-mailmap.

Toch geen bevestigingsmail ontvangen? Stuur een mail naar info@uitgeverijzwijsen.be en we kijken het voor je na.

Wanneer ontvang ik de materialen voor De Studio Uitprobeerweek?

Wij zorgen ervoor dat je per post lesmateriaal krijgt voor een hele week, inclusief de handleiding.

Ieder leerjaar (van 2 tot en met 6) ontvangt materiaal op maat. De materialen voor de uitprobeerweek zullen in de 3de of de 4de week van januari 2022 geleverd worden op je school.

Moet ik de materialen na De Studio Uitprobeerweek terugsturen?

Nee, je mag alle materialen behouden!

Hoe kan ik mij voorbereiden op De Studio Uitprobeerweek?

Lees de handleiding voor jouw leerjaar goed door voordat je begint. In de handleiding krijg je een indruk van de methode Studio taal en spelling. Daarnaast krijg je een overzicht van De Studio Uitprobeerweek: wat is het programma, welke materialen heb je nodig en wat moet je voorbereiden.

Vervolgens vind je per les of activiteit een duidelijke beschrijving.
Bekijk zeker ook onze Introductiewebinar, zodat je precies weet hoe alles werkt. Op onze pagina met downloadbare materialen vind je bovendien nog heel wat extra’s.

Hoe maak ik kans om 10 Chromebooks te winnen?
  • Je neemt deel aan de Uitprobeerweek van maandag 7 tot vrijdag 11 februari 2022
  • Je deelt een foto of filmpje tijdens de Uitprobeerweek met de #studiotaal via Facebook of Instagram vóór 6 maart 2022.
  • Je vult de evaluatie in na de Uitprobeerweek en vult op het einde de schiftingsvraag in vóór 6 maart 2022.

Voldoe je aan alle bovenstaande voorwaarden? Dan maak je kans op 10 Chromebooks Acer Spin 511 voor jouw klas. 10 leerkrachten maken kans op deze prijs. Zij worden bekendgemaakt op maandag 7 maart 2022 via onze website.

We geven in totaal 100 Chromebooks weg in samenwerking met Comcon: dé specialist voor scholen die op zoek zijn naar computers, Chromebooks, projectoren …

Wij gebruiken Studio taal en spelling al op onze school, maar willen ook kans maken op 10 Chromebooks.

Het materiaal voor leerjaar 5 en 6 kan ook uitgetest worden tijdens De Studio Uitprobeerweek.

Indien de leerkrachten van deze leerjaren deelnemen aan De Studio Uitprobeerweek, maakt jullie school ook kans op 10 Chromebooks.

Kan ik via Uitgeverij Zwijsen Chromebooks aankopen?

Nee, wij werken voor deze actie samen met Comcon: dé specialist voor scholen die op zoek zijn naar computers, Chromebooks, projectoren … Wil je zelf Chromebooks aankopen, dan kun je terecht op hun website: https://www.comcon.be/blog/uw-ict-partner-in-het-onderwijs/

Via je deelname aan De Studio Uitprobeerweek maak je kans op 10 Chromebooks Acer Spin 511 voor jouw klas. 10 leerkrachten maken kans op deze prijs. We geven in totaal dus 100 Chromebooks weg in samenwerking met Comcon.

Hoe moet ik een proeflicentie voor de Studio software aanvragen?

Bekijk onze instructievideo, deze toont precies hoe je dit doet.

Ik heb dit schooljaar al een proeflicentie aangevraagd, wat nu?

Je kunt slechts 1 keer per schooljaar een gratis proeflicentie aanvragen.

Heb je een proeflicentie voor de Studio software die nog geldig is? Dan kun je deze gebruiken voor de uitprobeerweek.

Is je proeflicentie reeds verlopen? Neem contact op met info@uitgeverijzwijsen.be en we helpen je verder.

Waarom vind je in het leerwerkboek van leerjaar 2, 3 en 4 lessen met rechts bovenaan ‘plus’ vermeld?

Bij Studio taal is er een leerwerkboek basis en een leerwerkboek technisch lezen plus. Het leerwerkboek technisch lezen plus is voor de leerlingen die voor technisch lezen tot aanpak 3 behoren.

Omdat we de lessen gebundeld hebben in één leerwerkboek voor het doe-het-zelfpakket, vind je deze plus-pagina’s bij de lessen technisch lezen.

Waarom volgen pagina’s elkaar niet op in de handleiding en het leerwerkboek van de lessen taal?

Omdat er voor de lessen taal een selectie gemaakt is uit blok 4 en dus niet alle lessen aan bod komen.

Is het de bedoeling om alle lessen van taal en spelling uit te proberen tijdens één week?

Onze adviseurs hebben een selectie van hun favoriete taallessen gemaakt. Voor spelling is er een volledig blok aan lesmateriaal aangeboden, wat je normaal gezien tijdens de drie weken basislessen geeft.

Je kunt als leerkracht zelf kiezen welke spellinglessen je geeft tijdens de uitprobeerweek.

 

In de les woordenschat van leerjaar 2, 3 en 4 lezen de leerlingen een fragment uit een verhaal. Waar vind ik de vorige fragmenten van het verhaal?

De woordenschatverhalen in leerjaar 2, 3 en 4 sluiten perfect aan bij belevingswereld van jouw leerlingen en vormen het uitgangspunt om met nieuwe woorden aan de slag te gaan.

De leerlingen lezen een doorlopend spannend, grappig … verhaal met dezelfde personages over de blokken heen. Tijdens Op verkenning wordt er telkens even teruggegrepen naar het fragment dat aan bod kwam in een vorig blok. Je kunt de vorige fragmenten terugvinden in de software van Studio taal door het leerwerkboek van de les woordenschat te openen.

Moeten de leerlingen het volledige verhaal van de lessen woordenschat in leerjaar 2, 3 en 4 lezen?

Nee, je kunt perfect aan de slag met de woorden die in dat fragment aan bod komen. Maar, voor de leerlingen is het wel fijn indien er een bredere context geschetst wordt over wat voorafgegaan is. Ze zullen zeker ook nieuwsgierig zijn naar het vervolg!

Zijn de leerwerkboeken genummerd wanneer we effectief kiezen voor Studio?

In het doe-het-zelfpakket voor leerjaar 5 en 6 zijn de bladzijden niet genummerd. Dit komt omdat we nog volop in ontwikkeling zijn en voor deze Uitprobeerweek slechts enkele lessen geselecteerd hebben. Wanneer je echt met Studio aan de slag gaat, zijn de leerwerkboeken en de handleidingen wel voorzien van paginanummers.

 

Vind je niet meteen een antwoord op je vraag?