Home - Educatief
Home Peuters & Kleuters
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoekenPeuters & Kleuters

 
 Meer informatie  
spellen, doeboeken...

Spelletjes, doeboeken, prentenboeken... met Pompom in de hoofdrol. Kleuters kennen de pop uit Schatkist. Samen met hun vriendje Pompom leren de kinderen spelenderwijs omgaan met o.m. kleuren en seizoenen.

Meer informatie  Materialen  
Voor jonge kinderen die zelf willen lezen.


Meer informatie  Materialen  
Hoe fijn is het wel niet wanneer je kleuters zelf al wat kunnen lezen? Zwijsen heeft daartoe de ‘samenleesboeken’ ontwikkeld voor kleuters van 4 tot 6 jaar. De linker pagina's zijn voorleespagina's. De rechterpagina's zijn woordpagina's die door de kleuter zelf kunnen worden gelezen. Jullie lezen elk om beurt een stukje en zo ontdekken jullie samen verscheidene thema’s. Samenlezen is leuk en leerzaam tegelijk!

Meer informatie  Materialen  
Voorlezen, samen lezen, zelf leren lezen...
een ontdekkingstocht voor iedere kleuter

Lezen prikkelt de fantasie van kleuters. Met een aangepast boek enthousiasmeert u hen nog meer en wordt hun leesontwikkeling gestimuleerd.

Laat hen kennismaken met een van de vele prachtige voorleesboeken, prentenboeken, samenleesboeken... Zo ontdekken ze zelf hoe leuk lezen is.

Meer informatie  Materialen  
boeken voor kleuters die zelf kunnen lezen
van 4 tot 6 jaar, AVI Start

Sommige kinderen leren al lezen voor ze in leerjaar1 zitten. Speciaal voor deze kleuters is er hee, ik lees!, een serie van acht boeken voor kleuters die zelf lezen. De boeken vormen een overgang tussen prentenboeken en leesboeken voor beginnende lezers en ze zijn zelfstandig te lezen. Ze zijn ook goed in te zetten bij het eerste leesonderwijs in leerjaar 1.

Meer informatie  Materialen  Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software