Maak van de eerste schooldag op 18 mei een feest: enkele tips

Na ruim 2 maanden niet op school te zijn geweest, mogen de leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar op 18 mei terug naar school. Dan wil je ze natuurlijk op een leuke manier weer verwelkomen in de klas. Hieronder vind je enkele tips, om samen met je leerlingen die eerste schooldag feestelijk in te zetten!


Versier je klas

Kleed je klas feestelijk aan met slingers of andere attributen. Zo voelen je leerlingen direct bij binnenkomst, dat het gezellig wordt in de klas. Je kunt de leerlingen laten meewerken: maak samen met hen een slinger. Laat al je leerlingen thuis een onderdeel van de slinger maken en hun stukje meebrengen naar school. Voeg alle onderdelen samen en je hebt een grote feestelijke slinger. Zo zorg je voor een vrolijke noot in de klas.

Download het werkblad

Thuisonderwijsdiploma

Geef je leerlingen en hun ouders, begeleiders, broertjes of zusjes … een diploma. Zo laat je zien dat je heel veel waardering hebt voor het werk dat ook zij thuis hebben gedaan. Je kunt er zelf een extra boodschap op schrijven. Maar, het is ook leuk om je leerlingen zelf hun naam en de namen van hun ouders, begeleiders, broertjes of zusjes … erop te laten schrijven. Zo geef je ze meteen een leuke schrijfopdracht!

Download het thuisonderwijsdiploma

Verzameling bijzondere foto’s

Je leerlingen staan vast te popelen om jou en de andere leerlingen honderduit te vertellen over de periode dat ze thuis zijn geweest. Vraag hen (vooraf) om 1 bijzondere foto van de periode thuis te mailen of mee te brengen. Print de foto’s uit en geef ze een speciaal plekje in de klas. Zo kun je de eerste dagen deze foto’s gebruiken om samen met je klas te praten over de periode dat ze thuis waren. Leerlingen die het wat minder leuk gehad hebben thuis, kun je ook een gerichte opdracht meegeven voor de foto. Zo kan iedereen een leuke foto sturen of meebrengen en er iets positiefs over vertellen:

  • Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 vraag je om een foto te sturen met hun favoriete knuffel of huisdier.
  • Leerlingen uit leerjaar 6 vraag je om een foto te sturen van een bijzondere of creatieve buitenactiviteit.

 

 

 

 

Categorieën: Veilig leren lezen, Lager onderwijs, Studio taal & spelling, Taal, Lezen