Extra impulsen voor de pientere peuters

De werkgroep didactiek binnen Bekina vzw, de vereniging voor hoogbegaafde kinderen en adolescenten, heeft onze verrijkingsbundels gescreend. We geven jullie graag een samenvatting van hun positieve recensie!

‘De verrijkingsbundels bevatten een rijk aanbod aan uitgewerkte ideeën bij alle activiteiten van Dag Jules! om met de oudere en/of sterkere peuters aan de slag te gaan. Er wordt in de verrijkingsbundels gebruik gemaakt van coöperatieve werkvormen. Wij kunnen achter deze coöperatieve werkvormen staan voor getalenteerde peuters en kleuters. Zij kunnen door deze werkvormen extra uitgedaagd worden.

De auteur geeft haalbare en bruikbare tips voor leerkrachten, zodat zij op een positieve manier kunnen terugblikken op een geslaagde activiteit. De manier van werken heeft zeker een meerwaarde en heeft aandacht voor de verschillende talenten van elk kind.

De nadruk ligt op het groepsproces. Door in groep te reflecteren, leren kinderen de capaciteiten van zichzelf en anderen kennen, leren ze hulp vragen, openstaan voor de noden van anderen, ontdekken ze zelf waar ze goed in zijn, maar ook wat nog anders of beter kan.’

Zelfstandig werk en minimale begeleiding

‘Het materiaal is zowel voor de leerkracht als voor de peuters/kleuters overzichtelijk, herkenbaar en zelfstandig te gebruiken, al dan niet met de nodige instructie. De verrijkingsbundel kan zowel klassikaal, in kleine groepjes als in de zorg gebruikt worden.’

Samenhang

‘Binnen dit pakket is er aandacht besteed aan een structurele opbouw, aan herkenningssymbolen zowel voor leerkrachten als voor peuters/kleuters. Doorheen het ganse pakket ontdekken we een rode draad die zich verderzet in Dag Loeloe! voor de 2de kleuterklas en Dag Pompom! voor de 3de kleuterklas. Dit maakt het mogelijk om een doorgaande lijn te trekken van de kleuterschool naar de lagere school.

Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen en waarderen. Deze verrijkingsbundel(s) kunnen we sterk aanraden om met sterke peuters en kleuters aan de slag te gaan.’

Ontdek nu zelf de verrijkingsbundels van Dag Jules!

verrijkingsbundels-jules

De verrijkingsbundel bevat per themamap van Dag Jules! telkens een algemene toelichting, per thema uitgewerkte verrijkingstips met bijbehorende kopieerbladen en een algemene kopieerbundel.

Elke verrijkingsbundel bevat ca. 220 pagina's en bieden we aan voor slechts € 79. Koop je de 3 verrijkingsbundels samen, dan geniet je een speciale prijs!


Ontdek de verrijkingsbundels van Dag Jules! in onze webshop.


Wil jij graag de volledige recensie van Bekina vzw nalezen? Dan vind je deze hier terug.

 

 

 

 

Categorieën: Dag Jules, Zwijsen, Kleuteronderwijs