Inspiratie en gratis activiteiten voor kleuters thuis

Zit er plots één van je kleuters thuis in quarantaine? Dan kan het een moeilijk evenwicht zijn om die kleuter een nuttige daginvulling te geven en terwijl les te geven aan je andere kleuters. In dit artikel vind je verschillende tips en gratis activiteiten om de thuisblijvende kleuter en z’n ouder(s) te inspireren.

Dagritme schema

Voor kinderen die thuis zitten kan het fijn zijn om, net als op school, een vast dagritme te hebben. Dit geeft henzelf en hun ouders houvast. We hebben daarom een dagschema met Pompom en Loeloe gemaakt. Stuur dit schema door naar de ouders van de kleuters die niet naar school kunnen komen. Ouders kunnen dit dagschema printen en op een zichtbare plek in huis ophangen. Geef de ouders mee dat ze tijdens de dag hun kind erop wijzen welk moment het nu is en welke activiteiten eraan zitten te komen.

Download het dagschema

Tip: laat kinderen ook zelf een activiteit bedenken!

Ouderbrieven

In de ouderbrieven in Digiregie bij Dag Loeloe! & Dag Pompom! staan allerlei tips voor activiteiten die ouders thuis met hun kind kunnen uitvoeren. De activiteiten sluiten aan bij het anker en zijn ook thuis eenvoudig en snel uit te voeren. Selecteer een aantal leuke tips uit de ouderbrief van het huidige anker en stuur deze naar ouders van kinderen die niet naar school mogen of kunnen komen. De ouderbrieven zijn in Digiregie te vinden onder het tabblad communicatie en vervolgens onder het kopje ouders.

Activiteitenbingo

Misschien zijn één of meerdere van je kleuters 14 dagen thuis in quarantaine. Speciaal daarvoor hebben we een activiteitenbingokaart ontwikkeld. Op deze bingokaart staan veertien korte activiteiten, die de kleuters thuis kunnen doen. De kinderen kunnen elke dag een activiteit van de bingokaart uitvoeren en het hokje van die activiteit inkleuren. Na 14 dagen: bingo, je mag weer naar school!

Download de bingokaart en stuur deze door naar de ouders.

Gratis werkbladen

Spelenderwijs leren over letters en cijfers of gewoon lekker kleuren, knutselen en puzzelen, dat kan gelukkig ook thuis.

Hier vind je gratis werkbladen van Rompompom voor de tweede en de derde kleuterklas. Stuur deze werkbladen door naar de ouders van de kleuters die thuis moeten blijven.

 

Rompompom

Thuis kunnen kinderen oefenen en spelen met de materialen van Rompompom. Deze materialen zijn speciaal voor thuis ontwikkeld en sluiten aan op Dag Loeloe! en Dag Pompom!. Ze kunnen bijvoorbeeld oefenen met de magnetische rekendoos of een potje letterkwartet spelen met hun ouders of broers en zussen. De materialen van Rompompom zijn te bestellen in de boekhandel.

https://www.standaardboekhandel.be/t/jules-loeloe-en-pompom

Algemene tip voor ouders

Geef de ouders zeker nog de tip om voor voldoende beweging te zorgen. Even voetballen in de tuin of een kleine wandeling zorgen ervoor dat de kleuter daarna weer met meer concentratie aan de slag kan!

 

 

 

Categorieën: Dag Loeloe, Dag Pompom, Kleuteronderwijs