Home - Educatief
Home zWISo
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoeken


zWISo

Zwijsen wiskunde onderwijszWISo

www.zwiso.be

   

zWISo legt de nadruk op inzicht en leerplezier in de rekenles en is in alle opzichten vernieuwend. Zowel het didactisch concept als de werkvormen zijn anders dan in andere methoden. Maak kennis met de visie en uitgangspunten van zWISo.
Wat maakt zWISo zo uniek?zWISo leidt tot inzicht

zWISo leert kinderen functioneel en effectief rekenen. Leren rekenen met zWISo is leren rekenen vanuit het kind. Daarom staat in zWISo het handelen centraal, de kinderen bedenken zelf creatieve oplossingen voor allerlei rekenkundige problemen in het dagelijks leven. De concrete zWISo-materialen maken van de rekenles een echte 'doeles'. Het doel van dit alles is inzicht!zWISo is er voor àlle kinderen

zWISo werkt met één leertraject: een basisniveau met differentiatie. zWISo komt zo tegemoet aan de grote niveauverschillen in uw klas. Met zWISo heeft u een methode in handen die volledig gebaseerd is op alle leerinhouden, voorgeschreven door de leerplannen en eindtermen.


zWISo heeft specifieke aandacht voor de zwakke en voor de betere rekenaars. Dankzij een doordacht observatie- en differentiatiesysteem worden uitvallers tijdig gesignaleerd en geremedieerd. Zorgkinderen ondersteunt u extra door verlengde instructie te geven en bovendien begeleidt u ze bij de verwerking. Ook voor de snellere en betere rekenaars zijn er tal van differentiatiemogelijkheden, zowel naar tempo als naar niveau. Zo houdt iedereen plezier in het rekenen en boekt u als leerkracht ook de beste leerresultaten.

Wat heeft zWISo u nog te bieden?zWISo... plezier voor leerlingen en voor leerkrachten!

zWISo is een rekenmethode voor leerjaar 1 tot en met 6. Er wordt over heel de lijn consequent gekozen voor dezelfde rekenmodellen en procedures, die stapsgewijs worden aangeboden: van realistisch naar abstract. De getallenlijn vormt een goed voorbeeld van deze doorgaande lijn.zWISo kiest consequent voor dezelfde modellen


Waarom voor zWISo kiezen?

  • de vele concrete en kleurrijke materialen
  • de leerlingen 'doen' in elke les
  • de duidelijke opbouw van de lessen
  • de nadrukkelijke aandacht voor welbevinden
  • de speelse inoefenmomenten
  • het gebruik van ludieke mascotteszWISo automatiseert op een unieke manier.

De manier waarop u automatiseert in zWISo is uniek! zWISo kiest voor korte, frequente oefenmomenten die snel volgen op de instructie. Naast de klassieke formele oefeningen is er ook een grote waaier aan spelvormen. Deze variëteit aan oefenvormen maakt automatiseren en oefenen aangenaam, ook voor de zwakkere rekenaars. Met de spelletjes die rekenstof automatiseren geeft u uw leerlingen telkens weer leuke aanknopingspunten. Het geeft nét dat extraatje meer aan de inoefenles.zWISo... leerplezier én leerresultaat

dankzij...

  • aandacht voor betrokkenheid
  • aandacht voor motivatie
  • aandacht voor welbevindenMet succes getest!

Aan de basis van zWISo liggen onderzoek, studie en praktijkervaring. De methode werd met succes getest in leerjaar 1, 2 en 3.
Innovatieve ondersteuningSoftware voor het digitaal schoolbord: zWISo Leerkrachtassistent

De Leerkrachtassistent zWISo is software voor het digitale schoolbord. U kunt de Leerkrachtassistent gebruiken ter ondersteuning van uw rekenlessen. Door gebruik te maken van geluid en interactiviteit, maakt u uw lessen nog aantrekkelijker. De Leerkrachtassistent zWISo bestaat uit twee delen: een digimenu en een modellentool.


De Leerkrachtassistent zWISo is software voor het digitale schoolbord. U kunt de Leerkrachtassistent gebruiken ter ondersteuning van uw rekenlessen. Door gebruik te maken van geluid en interactiviteit, maakt u uw lessen nog aantrekkelijker. De Leerkrachtassistent zWISo bestaat uit twee delen: een digimenu en een modellentool.


zWISo bij u op school?

Onze regioverantwoordelijken komen graag zWISo bij u op school toelichten.

Klik hier om een afspraak te maken.


Toelichting op school
PrijslijstToelichting op school


Ter inzagepakket


Aanvraag FolderPeuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software