Zo werkt het

 

Dag Jules! blijft trouw aan de typische Zwijsen-didactiek. Dankzij de gestructureerde opbouw en de uitgebreide leerkrachtondersteuning brengen we leren samen tot leven! De differentiatiemogelijkheden bieden een geschikte onderwijsvorm voor élk kind.

Opbouw

Dag Jules! heeft dertig thema's: tien thema's per themamap. Elk thema bestaat uit verscheidene activiteiten die in drie fasen worden aangeboden. Die structuur weerspiegelt de MISC-aanpak, waarbij de aandacht van de peuter eerst wordt gevestigd op het thema (Focus). Via preteaching- en voorleesactiviteiten wordt het verhaal daarna verwerkt (Kern). Ten slotte kun je het thema verder uitdiepen met muzische activiteiten. 

305x240.png

Fase 1: Focus

Tijdens de eerst fase, de 'Focus', maken de kleuters kennis met het onderwerp via onthaal- en ontdekactiviteiten. Dat gebeurt altijd via kringgesprekken en/of doe-activiteiten en concrete materialen. Klaspop Jules speelt hier meteen een belangrijke rol.

305x240.png

Fase 2: Kern

In de fase 'Kern' komen de peuters de eerste keer in contact met het verhaal van Jules via preteaching en het vertellen van het verhaal. Daarna raken ze vertrouwd met het taalaanbod via activiteiten als spelen met woorden, voorlezen van het verhaal en drama of taalspel. Er is ook een visueel kijktheater DingDong! en een activiteit rond sociale vaardigheden: Samen spelen, samen leven.

305x240.png

Fase 3: Uitbreiding

In de ‘Uitbreiding’ wordt er verder gespeeld met de inhoud van het thema, verbaal en handelend, in een muzische activiteit en met een interactieve doeplaat. In deze fase komt het beleefde, het geleerde of het ontdekte nog eens aan bod in heel andere situaties. Wil je het thema nog meer uitbreiden? Dat kan aan de hand van eigen activiteiten, extra ideeën die zijn opgenomen en de suggesties van Doen Jules! en Hup Jules!

Een andere vorm van uitbreiding zijn de kartonboekjes van Jules en de animatiefilmpjes met bijbehorende spelletjes op dvd. Ook op het vlak van differentiatie bieden deze materialen veel mogelijkheden.

30 thema's in Dag Jules!

Themamap 1

Dag school!
Jules gaat naar school
Het is feest!
Jules is jarig
Dag en nacht
Jules wil niet slapen
Neuzen snuiten
Jules op het toilet
Blaadjes overal
Jules in het bos
Grootouders
Jules en zijn grootouders
Mmm, lekker!
Jules heeft honger
Wat ben ik geweldig!
Jules houdt van kriebelen
Dag Zwarte Piet!
Jules en de mijter van de Sint
Kerstsfeer
Jules en de grote kerstboom

Verrijkingsbundel 1

Themamap 2

Wat trek ik aan vandaag?
Jules in de winter
Ik ben uniek
Jules en Clara
Gaatjes en kronkels
Jules gaat naar de winkel
Rode vlekjes
Jules in het ziekenhuis
Bonte kleuren
Jules kiest geel en blauw
Prinsen en prinsessen
Jules viert carnaval
Ik verhuis
Jules en zijn knuffels
Een nieuwe baby
Jules heeft een dikke buik
Mijn dier
Jules houdt van alle dieren
Wie ben jij?
Jules en zijn buren

Verrijkingsbundel 2

Themamap 3

We dansen erop los
Jules danst en zingt
Paaseitjes
Jules zoekt paaseitjes
Gekke schoenen
Jules past schoenen
Wat doet de koe… boe
Jules op de boerderij
Stop!
Jules op de fiets
Daar is de zon
Jules in de lente
De liefste voor mij
Jules houdt van mama en papa
Een spannend beroep
Jules op de klasfoto
Vakantie, wat is dat?
Jules aan zee
Alles netjes opgeruimd
Jules helpt buurman

Verrijkingsbundel 3

 

Zomer Herfst Winter Lente

 

Leerkrachtondersteuning

Als leerkracht kun je een maximale ondersteuning verwachten bij alle activiteiten van Dag Jules!. De handige gebruikswijzer en gedetailleerde beschrijvingen in de boekjes van de themamappen zorgen dat je meteen met dit totaalaanbod aan de slag kunt gaan. De talrijke begeleidingstips helpen je bij het stimuleren van interactie, terwijl de onthaal- en ontdekactiviteiten de mogelijkheid bieden om je kleuters optimaal te observeren en om hun niveau in te schatten.

Verrijkingsbundels

Bij elke themamap van Dag Jules! hoort er een verrijkingsbundel. Deze bundel bevat een rijk aanbod aan uitgewerkte ideeën bij alle activiteiten om met de oudere en/of sterkere kleuters aan de slag te gaan.

Koop ze hier alle drie aan.

Differentiatie (praktisch)

In Dag Jules! staat aandacht voor diversiteit centraal: élke kleuter voelt zich goed en leert op zijn eigen niveau en tempo. De gedetailleerde observatie- en begeleidingstips bij elke activiteit bieden je de mogelijkheid om perfect in te spelen op de specifieke noden en interesses van je kleuters. De onthaal- en ontdekactiviteiten helpen je op hun beurt op weg om het taalniveau van je kleuters in te schatten. Zo krijgt elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen!

Keer terug naar 'Visie'

Dag Jules! biedt een gestructureerd en gebruiksvriendelijk totaalaanbod aan activiteiten. De unieke didactiek en visie van Zwijsen liggen aan de basis.

Visie

Ga verder naar 'Materialen'

Dag Jules! bevat een waaier aan leuke en leerrijke materialen. Ontdek ze snel!

Materialen