Rekentijger

Rekentijger: in een nieuw jasje!

Rekentijger: in een nieuw jasje!

Rekentijger is al jaren een begrip in het lager onderwijs. En begrijpelijk! Rekentijger biedt namelijk stof aan die niet vooruit loopt op het leerstofaanbod in de methoden, maar oefent andere denkmethoden.

Pittige, creatieve en innovatieve reken- en wiskundeproblemen en puzzels waar rekentijgers zelfstandig hun tanden in kunnen zetten. Na 15 jaar is het tijd voor een nieuwe jas.

De vertrouwde opgaven in het werkboeken zijn nog steeds relevant en ijzersterk. Dit blijft dus hetzelfde.


Vernieuwing:

  1. Foutjes gecorrigeerd

  2. Rust op de pagina’s

  3. Eigentijdse uitstraling

 
Heel belangrijk: goedgekeurd door kinderen zelf!

rekentijgers

Zo werkt het

Rekentijger stimuleert het logisch en wiskundig denken van slimme rekenaars met twee werkboekjes en bijhorende antwoordenboeken. De boekjes staan vol pittige, creatieve en innovatieve reken-wiskundeproblemen en puzzels. Je leerlingen worden uitgedaagd - alleen of samen met een klasgenoot - om hun wiskundige kennis en vaardigheden op hun denkniveau in te zetten.

De kleurrijke werkboekjes kunnen naast alle reken- en wiskundemethoden gebruikt worden. Rekentijger biedt opdrachten die de leerlingen uitdagen om andere denkvaardigheden toe te passen. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met de werkboekjes Rekentijger wanneer ze klaar zijn met de reguliere oefenstof.

Materialen

Per leerjaar

  • 2 werkboekjes (werkboek A en werkboek B)
  • 2 antwoordenboekjes (antwoordenboek A en antwoordenboek B)

 

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 175 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen