Locatie en bereikbaarheid 

De volgende Zwijsen Academy vindt plaats in Technopolis Mechelen op maandag 7 oktober 2024.

Technopolis, dé locatie voor wetenschap en techniek, ligt in Mechelen, vlakbij de afrit Mechelen-Zuid van de E19 en slechts 2 km van het station van Mechelen.

Op de dag zelf ontvangen we je in zaal Einstein. Gebruik hiervoor de linkeringang in plaats van de hoofdingang.

Technopolis

Technologielaan 1
2800 Mechelen

technopolis ingang

Aan welke locatie denk je spontaan bij het thema Wetenschap & techniek? Technopolis natuurlijk! Het ‘doe-centrum’ voor wetenschap en technologie, waar achter elke hoek een nieuwe ontdekking schuilt. Het is gelegen in Mechelen, vlakbij de afrit Mechelen-Zuid van de E19 en op slechts 2 km van het station van Mechelen.

Ze bieden een uitgebreid buffet aan als lunch, dus je keert met een goedgevulde maag terug huiswaarts.

technopolis Zwijsen Academy

Openbaar vervoer

Met de trein spoor je naar ‘Mechelen’ (niet Mechelen-Nekkerspoel) en van daaruit neem je bus 282 of 682 richting Zaventem Luchthaven. Na 3 haltes kom je aan bij Mechelen Technopolis.

Vind je een kleine 10 minuten wandelen niet erg? Dan kun je van Mechelen station ook bus 280, 551, 552 of 683 nemen tot halte Jubellaan en van daaruit te voet naar Technopolis gaan.

Met de fiets

Met de “Blue Bike” of eigen fiets fietsen vanuit het station

  • Blue-bike heeft fietsen aan het station staan waarmee je vanuit Mechelen station in 10 minuten naar Technopolis kunt fietsen.
  • Je kunt je fiets parkeren in de gratis overdekte fietsenstalling. Deze is niet bewaakt.

Met de auto

Via de autosnelweg: Technopolis ligt langs de E19 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 10 Mechelen-Zuid en je rijdt rechtstreeks de parking op.

Kom je via Mechelen, dan rijd je best via de gloednieuwe Tangent. Vlak voor de oprit van de E19 zie je Technopolis liggen.

Google_Maps technopolis

 

Bij Technopolis is het parkeren helemaal gratis. Geen plaats meer vooraan? Aan de achterzijde van het gebouw is nog meer gratis parkeerplaats.

De parking beschikt over vier laadpalen. Deze werken met een abonnement van Nexxtmove van Powerdale of via QR-code (bankapps, Bancontact of Payconiq).

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze vijfde editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Wetenschap & techniek.

Deze studiedag vindt plaats op maandag 7 oktober 2024 in Technopolis Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers. We sluiten deze studiedag verrassend af met een magische voorstelling van Nicholas Arnst.

Bestel jouw tickets

Zwijsen academy 2024