Differentiatie

Om alle leerlingen optimale leerkansen te bieden, voorziet Studio spelling heel wat mogelijkheden tot differentiatie.

Flexibele werkvormen in de basislessen

Differentiatie zit verweven in alle basislessen (week 1 tot 3 van een blok) door een grote variatie in oefeningen en flexibele werkvormen. Leerlingen die moeite hebben met de leerstof krijgen meer ondersteuning, terwijl sterkere leerlingen net extra worden uitgedaagd.

differentiatie-flexiblewerkvormen

 

Evaluatie en remediëring

Bij elk blok van Studio spelling vind je registratieformulieren die jou helpen om je leerlingen breed te evalueren. Zo kom je snel te weten of er nood is aan remediëring en interventie.

Per spelprobleem zijn er remediëringsoefeningen die je kunt inzetten na het afnemen van het signaaldictee (woorden- en zinnendictee) tijdens de evaluatieweek. De resultaten van de signaaltoets vormen het uitgangspunt voor (eventuele) latere remediëringsoefeningen en een daarbij horend controledictee.

Daarnaast vind je ook nog extra wekelijkse dictees die je kunt afnemen na de basislessen. Op die manier heb je een goed beeld van de spellingvaardigheden van jouw leerlingen.

Keer terug naar 'Didactiek'

Met Studio spelling leren leerlingen leren hoe ze bepaalde spellingmoeilijkheden zelf kunnen aanpakken.

Didactiek

Ga verder naar 'Zo werkt het'

Studio spelling is thematisch opgebouwd en volgt een vaste, herkenbare structuur. Lees er meer over op de volgende pagina.

Zo werkt het