Cosmo

Wereldoriëntatie voor leerjaar 1 tot 6

Is jouw klas snel verwonderd? In Cosmo krijg je ruimte om in te spelen op vragen en interesses van leerlingen, de actualiteit en hun lokale omgeving.

Omdat elke klas anders is, is Cosmo een inclusieve methode wereldoriëntatie die diverse culturen en perspectieven omarmt. Het is flexibel inzetbaar op maat van de wereld in jouw klas.

cosmoverwondering

 

Met Cosmo ga je voor:

Beleef het thema in en buiten de klas

Met Cosmo gaan jullie elke les op avontuur! Leerlingen raken pas echt verwonderd wanneer ze het thema actief beleven. Dit kan door de leerlingen actief te laten werken in de les, maar ook door het thema uit te breiden naar activiteiten buiten de lessen wereldoriëntatie.

Leren uit een tijdschrift

Leren uit een tijdschrift staat garant voor motivatie en leerplezier. Een magazine geeft je leerlingen de ruimte om te leren leren, te schematiseren, nieuwe ideeën te noteren, ontwerpen en onderzoek vorm te geven, verslag uit te brengen, ...

Thema’s

Thema’s die perfect aansluiten bij de leefwereld van het kind. De bronnen en opdrachten zijn boeiend en gevarieerd. De 10 Cosmo thema's in leerjaar 1 sluiten naadloos aan bij de 10 ankers van Veilig leren lezen Zoem-versie.

Veilig_leren_lezen_Zoem

 

Cover_cosmo

Maximale ondersteuning, minimale lesvoorbereiding

Je geeft activerende lessen zonder uren voorbereiding dankzij het beknopte lesverloop. Je wordt voortdurend geïnspireerd met frisse invalshoeken, achtergrondinformatie en suggesties bij iedere les.

Onderzoekend en ontwerpend leren

Cosmo ondersteunt je met volledig uitgewerkte STEM-lessen en een techniekles in ieder thema.  Ook bij onderzoekend en ontwerpend leren is verwondering  een van de belangrijkste uitgangspunten.

cosmo-les3-1

Differentiatie

Via werkvormen voor samenwerkend leren en actieve werkvormen werken leerlingen samen in heterogene groepen. De differentiatietips per les helpen je bij een naadloze aanpassing aan de leerroute van iedere leerling.

Differentiatie Cosmo

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 175 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen

Ga verder naar 'Visie'

Wil je meer weten over de visie van Cosmo? Klik dan verder en ontdek onze methode wereldoriëntatie.

Visie