Software voor de leerling

Voor de leerling

Oefensoftware voor thuis en op school

De oefensoftware van Studio taal kan op school worden gebruikt, maar ook thuis op pc of tablet. De software bevat een groot aanbod aan oefenmateriaal dat zowel voor als na een toets ingezet kan worden. Afhankelijk van de resultaten van de leerling worden nieuwe oefeningen voorgesteld. Zo krijgt elke leerling oefeningen op maat.

 

Leestrainer

Met de Leestrainer oefenen leerlingen hun leesvaardigheid zelfstandig én op hun eigen niveau. Deze oefensoftware sluit aan bij de lessen technisch lezen van Studio taal.

Uniek aan de Leestrainer is dat leerlingen hun leesprestatie zelf kunnen opnemen en beluisteren. Zo horen ze zelf wat goed gaat en wat nog verder moet worden geoefend. Dat is leuk, leerzaam én motiverend.

Op maat van élke leerling

Met de Leestrainer oefenen leerlingen op een interactieve en speelse manier het correct, vlot én vloeiend lezen. Een coach begeleidt hen bij de leesoefeningen en geeft gerichte feedback. Vlotte lezers worden uitgedaagd, risicolezers krijgen van de coach de begeleiding die bij hen past.

Aansprekende oefenvormen

Het correct en vlot lezen van lossen woorden oefenen de leerlingen met de module ‘Woorden flitsen’. De module ‘Kruip in de huid van …’ bevat leuke teksten waarmee de leerlingen kunnen oefenen in intonatielezen. Ze kunnen teksten lezen én opnemen die horen bij een nieuwslezer, dichter, reiziger of grapjas. Een zelfgeschreven tekstje kan natuurlijk ook!

Inzicht in oefenresultaten

In het leesrapport wordt meteen zichtbaar welke oefenresultaten een leerling behaald heeft en waar nog gerichte oefening nodig is. Ook via het Dashboard zijn de resultaten voor jou als leerkracht te zien. Daar kun je bovendien de gemaakte opnames van de leerlingen opnieuw beluisteren.

Zelf instellen

Lezen met de Leestrainer is prettig en eenvoudig, omdat leerling hun persoonlijke instellingen zelf kunnen regelen:

  • leestempo (voorlezen)
  • lettertype
  • lettergrootte en kleur

Keer terug naar 'Software voor de leerkracht'

Ontdek het Dashboard en de Leerkrachtassistent om jouw taallessen te ondersteunen.

Software voor de leerkracht

Ga verder naar 'Prijzen'

Interesse in de materialen van Studio taal? Neem snel een kijkje in de webshop!

Prijzen