Veilig leren lezen Zoem-versie

Methode aanvankelijk lezen voor leerjaar 1

Veilig leren lezen staat al jaren voor goed en motiverend lees- en taalonderwijs in het eerste leerjaar. De Zoem-versie is ontwikkeld met leerkrachten én wetenschappers vanuit de recentste inzichten.

Kinderen leren vanaf dag één lezen volgens een effectieve en vooruitstrevende didactiek. Ze ervaren meteen dat ze door te lezen nieuwe dingen leren, denken én voelen. Spelen met klanken, letters, woorden, teksten lezen en samen een wereld vol verhalen ontdekken dat is Veilig leren lezen Zoem-versie.

CTA-Veiliglerenlezen-1

 

Veilig leren lezen Zoem-versie staat voor:

 • Leeshonger opwekken

  De focus lig dagelijks op leesvaardigheid én leesmotivatie. Betekenisvol en interactief, waarbij leerlingen aan de slag gaan met uitdagende teksten en prikkelende vragen.

 • Meegroeien met het kind

  Vanuit één leergemeenschap zetten kinderen samen stappen. Ze leren van én met elkaar, met veel aandacht voor verbinding.

 • Hoofdrol voor de leerkracht

  De Zoem-versie biedt ruimte om in te spelen op de noden van de leerlingen. Er is vrijheid in de organisatie en flexibiliteit voor elke gebruiker.
 • De club van Zoem voor alle leerlingen in leerjaar 1

  Mik de robot wil graag leren lezen, net als de kinderen in het 1ste leerjaar. Zoem helpt daarbij. Spelen met klanken, letters, woorden, teksten lezen (fictie en non-fictie) en samen op ontdekkingstocht gaan: dat stimuleert en laat kinderen groeien!

Zoem_hoi_kleiner

 

De experts zien voor het eerst de gedrukte materialen

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 175 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

 • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
 • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
 • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen