Didactiek

Breng taal tot leven

In Studio taal komen alle taaldomeinen en vaardigheden samen aan bod. Leerlingen passen nieuwe leerstof toe op herkenbare situaties. Door de kennis meteen te implementeren in de praktijk ervaren jouw leerlingen wat ze met taal kunnen doen. Zo bereid jij de kinderen van vandaag voor op de wereld van morgen.

Deze vijf didactische sleutels voor begrijpend lezen brengen taal tot leven in jouw klas.

Nonkel Studio taal - Studio taal zet in op-1

Vakoverschrijdende doelen en kansen

In de handleiding vind je per les een overzicht van alle vakoverschrijdende doelen die aan bod komen. Doorheen de lessen werk je aan probleemoplossende vaardigheden, kritisch denken en reflecteren, samenwerken en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Studio taal zet in op:

 • Interactie

  Taal is een sociaal proces. In Studio taal zetten we in op interactie tussen de leerkracht en leerling én tussen leerlingen onderling.

 • Leren leren

  Zowel via samenwerken als individueel werken stimuleert Studio taal het leren leren.

 • Meertaligheid en talensensibilisering

  Een open en lerende houding naar andere culturen is in onze diverse en meertalige samenleving belangrijk.

  Onder de rubriek Talen in jouw klas en om je heen vind je concrete tips en suggesties om je leerlingen deze op een speelse manier bij te brengen. Deze tips zijn volledig vrijblijvend inzetbaar.
Studio_taal_leerjaar_3_maaskei-142

Keer terug naar 'Visie'

Wil je meer weten over de visie van Studio taal?

Visie

Ga verder naar 'Differentiatie'

Studio taal wil élke leerling tot leren brengen door rekening te houden met de specifieke leerbehoeften van élke leerling. Ontdek snel de talrijke mogelijkheden tot differentiatie!

Differentiatie