zoWISo

Wiskundemethode voor leerjaar 1 tot 6

zowiso-wiskundemethode-voorleerjaar1tot6

zoWISo, de wiskundemethode voor leerjaar 1 tot 6, legt de nadruk op inzicht en leerplezier in de rekenles en is in alle opzichten uniek. zoWISo bouwt verder op het sterke didactische concept van de voorganger zWISo.

Op basis van jaren ervaring, kwalitatieve input van enthousiaste gebruikers en nieuwe wetenschappelijke inzichten kreeg zoWISo een update en optimalisatie waar nodig.

Rekenen is - naast lezen en schrijven - één van de basisvoorwaarden om te kunnen functioneren in onze maatschappij. Hoe betaal ik in een winkel? Hoe interpreteer ik een tabel met treinuren? Hoe bereken ik de oppervlakte van een huis? Met zoWISo gaan je leerlingen actief aan de slag met wiskunde en leren ze functioneel en effectief rekenen.

Leerlingen leren om wiskundige problemen uit het dagelijkse leven te herkennen en er oplossingen voor te bedenken. In betekenisvolle contexten en met herkenbare materialen bouwen ze die kennis en vaardigheden inzichtelijk op. 

Met zoWISo actief aan de slag!

Tijdens de zoWISo-lessen gaan kinderen actief aan de slag.

Wat ze zelf doen, onthouden ze immers beter. Het consequent gebruik van dezelfde modellen en standaardprocedures vergemakkelijkt het leerproces. zoWISo bouwt de leerinhouden gestructureerd op. Dat biedt houvast voor de leerlingen én voor de leerkracht.

zoWISo actueel

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

logo_uitgeverijzwijsen.svg

Ga verder naar 'Visie'

Wil je meer weten over de visie van zoWISo? Klik dan verder en ontdek onze wiskundemethode!

Visie