Home - Educatief
Home Hup Jules!
E-mail een collegaUitgebreid zoeken

Abonnementen
Methodewebsites
Uitgebreid zoeken


Hup Jules!

bewegingsontwikkeling voor peutersHup Jules!

www.hupjules.be

   

Hup Jules! is een programma bewegingsontwikkeling voor peuters van 2,5 en 3 jaar. Het pakket sluit aan bij het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules! Door beide programma’s aan elkaar te koppelen worden peuters op een natuurlijke en spontane manier uitgenodigd om te bewegen, te spelen, te spreken, te luisteren... Op die manier draagt bewegingsopvoeding bij tot de ontwikkeling van het totale kind: integratie zoals ze echt bedoeld is.Voor kleuterleid(st)ers en voor leerkrachten bewegingsopvoeding

Hup Jules! richt zich zowel naar de kleuterleid(st)er als naar de leerkracht bewegingsopvoeding. Bedoeling is dat de bewegingsactiviteiten in de speel- of gymzaal aansluiten bij het thema dat in de klas centraal staat.
Kleuterleid(st)ers die zelf de bewegingslessen geven aan hun peuters zullen gemakkelijk de link maken met Dag Jules!. Als leerkracht beweging weet u niet altijd met welk thema de kinderen in de klas bezig zijn. Bespreek daarom best vooraf welk thema in de klas die week uitgewerkt wordt. U werkt niet met de methode Dag Jules! in de klas? Hup Jules! leidt het thema kort in, zodat u er toch mee aan de slag kunt in de bewegingsruimte.Werken met Hup Jules!

Bij elk van de dertig thema’s van Dag Jules! horen vier bewegingsactiviteiten. Die zijn bedoeld voor de lesuren bewegingsopvoeding in de kleuterschool, maar veel activiteiten kunt u ook aanbieden als bewegingstussendoortje in de klas.
In het Bewegingsboek vindt de begeleider bij elk thema een korte inleiding, een bewegingsliedje of -versje, suggesties voor de bewegingshoek in de klas en vier uitgewerkte bewegingsactiviteiten. Elke activiteit heeft een moeilijke en een gemakkelijke variant.Auteurs:

Auteurs: Kris Kuypers, Sofie Potargent, Inge Van den Berghe
Hoofdauteurs: Christine de Medts, Erna Leten
Illustraties: Annemie Berebrouckx
Muziek, arrangementen en zang: Leo Caerts, Mieke Delanghe, Mark Lauwers


PrijslijstAanvraag Folder
Downloads

Movieclips Hup Jules!

Peuters & Kleuters

Lager Onderwijs

Kinderboeken

Abonnementen

Poppentheater

Software