Update software Veilig leren lezen

De leerkrachtsoftware van Veilig leren lezen kim-versie zit in een nieuw jasje.

De start van het nieuwe schooljaar (2022-2023) zal dit jaar voor jou een beetje anders zijn … Vanaf augustus 2022 staat de software van Veilig leren lezen kim-versie in een vernieuwde omgeving: de leerkrachtsoftware.

Digiregie en de Leerkrachtassistent vind je vanaf dan in één omgeving: de leerkrachtsoftware.De inhoud van de software blijft hetzelfde, maar is anders geordend en vormgegeven. Met de vernieuwde leerkrachtsoftware kun je jouw lessen makkelijker voorbereiden en geven.

Heel wat voordelen!

Met deze nieuwe ontwikkelingen in de leerkrachtsoftware bij Veilig leren lezen kim-versie maken we het lesgeven voor jou makkelijker.

 • Vanuit één omgeving je lessen voorbereiden, geven en evalueren
 • Alle materialen voor een les handig bij elkaar
 • Eenvoudiger navigeren doorheen de les

Heel wat leerkrachten van testscholen wilden meteen met de nieuwe leerkrachtsoftware starten!

Veilig aan de slag met de leerkrachtsoftware

Je hebt de leerkrachtsoftware Veilig leren lezen kim-versie snel onder de knie.
Bekijk de serie korte filmpjes, waarin we de verschillende onderdelen stap voor stap toelichten.

Stap 1

Hoe ga ik naar de vernieuwde leerkrachtsoftware?

 • Als je een licentie of een proeflicentie van Veilig leren lezen kim-versie hebt, vind je in de Leerkrachtmodule onder de licentie ’Veilig leren lezen kim-versie’ naast Digiregie, Leerkrachtassistent, Leesturbo … nu ook de licentie Vernieuwde leerkrachtsoftware.
  Met een klik op die link kom je in het nieuwe dashboard van de nieuwe omgeving.
 • Je vindt de Vlaamse versie van de demofilmpjes terug in het dashboard bij ‘Uitgelicht’.

 

Stap 2

Zelf ontdekken en proberen

Ga nu zelf al een keer door de vernieuwde leerkrachtsoftware en probeer. Geef voor de zomervakantie als eens een les met de vernieuwde leerkrachtsoftware in je klas. Je leerlingen zullen verrast reageren.

Stap 3

Bekijk de filmpjes en starten maar


De vernieuwde leerkrachtsoftware

Als je de leerkrachtsoftware opent, kom je in het dashboard. Je ziet meteen de laatst voorbereide les. In de rechterkolom bij ‘Uitgelicht’ vind je de Vlaamse versie van de demofilmpjes met uitleg over de nieuwe leerkrachtsoftware.


Hoe bereid je een les voor?

In het dashboard kun je je dag voorbereiden. Je vindt er alle informatie bij de les die je wilt geven handig bij elkaar, inclusief lesbeschrijving, doelen en materialen.


Hoe geef je een les?

Je selecteert een les in het dashboard en kunt meteen starten. Via de pijltjes onderaan kun je lineair door de les lopen. Je kunt de les ook doorlopen via de blauwe navigatiebalk onderaan je scherm.


Hoe vind je materialen?

Bij ‘Materiaal’ vind je de algemene handleiding, naslag, toetsmaterialen, printbladen en ouderinformatie. Alle kopieerbladen zijn nu te vinden onder Printbladen.


Hoe registreer je resultaten?

Het onderdeel Evaluatie bevat alles voor toetsinvoer, toetsresultaten en kernplannen. Bij ‘Instellingen’ vind je de jaarplanning en kun je de instellingen voor de oefensoftware en woordenschattoets maken.

Zeker doen! - Nuttige tips voor de zomervakantie

 • Je kunt nu al rondkijken in de vernieuwde leerkrachtsoftware en er al eens een les mee geven.
 • Na 1 augustus 2022 zijn Digiregie en Leerkrachtassistent niet meer beschikbaar en kun je enkel werken met de vernieuwde leerkrachtsoftware bij Veilig leren lezen kim-versie.
 • Registreer dus voor het einde van dit schooljaar nog alle toetsen en evaluaties in Digiregie. Zo houd je alles van dit schooljaar bij elkaar in één overzicht.
 • De leerlingresultaten die nu in Digiregie staan, zijn via het dashboard van de vernieuwde leerkrachtsoftware in te zien, zolang de school een abonnement op de leerkrachtsoftware heeft en de leerling op school is ingeschreven.
  Wil je de groepsresultaten daarnaast ook bewaren, zorg dan dat je deze resultaten voor de zomervakantie downloadt, zoals je gewend was.
 • Ga de laatste week van de zomervakantie nog een keer door de vernieuwde leerkrachtsoftware. Zo sta je op 1 september vol vertrouwen voor je klas!

 

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met je Zwijsen adviseur, mail naar software@uitgeverijzwijsen.be of ga naar onze webpagina met Veelgestelde vragen.