Update software Veilig leren lezen

Hoe start je met de leerkrachtsoftware van Veilig leren lezen kim-versie?

De software van Veilig leren lezen kim-versie staat in een vernieuwde omgeving: de leerkrachtsoftware. 

Digiregie en de Leerkrachtassistent vind je vanaf dan in één omgeving: de leerkrachtsoftware. De inhoud van de software blijft hetzelfde, maar is anders geordend en vormgegeven.

Heel wat voordelen!

  • Vanuit één omgeving je lessen voorbereiden, geven en evalueren
  • Alle materialen voor een les handig bij elkaar
  • Eenvoudiger navigeren doorheen de les

Veilig aan de slag met de leerkrachtsoftware

Je hebt de leerkrachtsoftware Veilig leren lezen kim-versie snel onder de knie.
Bekijk de serie korte filmpjes, waarin we de verschillende onderdelen stap voor stap toelichten.

Stap 1

Hoe ga ik naar de leerkrachtsoftware?

  • Als je een licentie of een proeflicentie van Veilig leren lezen kim-versie hebt, vind je in de Leerkrachtmodule onder de licentie ‘Veilig leren lezen kim-versie’ naast Leesturbo, Opzoekboek … nu ook de licentie ‘Leerkrachtsoftware’.
    Met een klik op die link kom je in het nieuwe Dashboard van de leerkrachtsoftware.
  • In het Dashboard vind je ook de demofilmpjes terug bij ‘Inspiratie en tips’. Die helpen je snel op weg om met de software aan de slag te gaan.

 

Stap 2

Zelf ontdekken en proberen

Ga voor de start van het nieuwe schooljaar zelf al een keer door de leerkrachtsoftware en probeer. Zo weet je de materialen staan, ken je de verschillende knoppen en weet je hoe je jouw eerste les moet starten. Zo sta je op 1 september vol vertrouwen voor je klas.

Stap 3

Bekijk de filmpjes en starten maar


De leerkrachtsoftware

Als je de leerkrachtsoftware opent, kom je in het Dashboard. Je ziet meteen de laatst voorbereide les. Onderaan bij ‘Inspiratie en tips’ vind je nog meer demofilmpjes met uitleg over de leerkrachtsoftware.


Hoe bereid je een les voor?

In het dashboard kun je je dag voorbereiden. Je vindt er alle informatie bij de les die je wilt geven handig bij elkaar, inclusief lesbeschrijving, doelen en materialen.


Hoe geef je een les?

Je selecteert een les in het dashboard en kunt meteen starten. Via de pijltjes onderaan kun je lineair door de les lopen. Je kunt de les ook doorlopen via de blauwe navigatiebalk onderaan je scherm.


Hoe vind je materialen?

Bij ‘Materiaal’ vind je de algemene handleiding, naslag, toetsmaterialen, printbladen en ouderinformatie. Alle kopieerbladen zijn nu te vinden onder Printbladen.


Hoe registreer je resultaten?

Het onderdeel Evaluatie bevat alles voor toetsinvoer, toetsresultaten en kernplannen. Bij ‘Instellingen’ vind je de jaarplanning en kun je de instellingen voor de oefensoftware en woordenschattoets maken.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met je Zwijsen adviseur, mail naar software@uitgeverijzwijsen.be of ga naar onze webpagina met Veelgestelde vragen.