Gratis educatief pakket 'Bam Bam botsinkje'

vsv-zwijsen-b2bi.o.v. de Vlaamse Stichting Verkeerskunde

Met het gratis educatief pakket Bam Bam botsinkje kan je in de 2de & 3de kleuterklas werken rond verkeersveiligheid. Samen met Loeloe en Pompom ontdekt de kleuter hoe hij/zij zich moet gedragen als voetganger of fietser in het verkeer.

Met dit pakket geven we onder andere een antwoord op de volgende vragen:
  • Hoe maak ik me zichtbaar in het verkeer?
  • Wat is een veilige situatie (Top!) en wat is een onveilige situatie (Pas op!)?
  • Hoe kan ik veilig oversteken?

Elke school in Vlaanderen kan 1 keer per schooljaar gratis het pakket BAM BAM botsinkje bestellen via de website van de VSV: www.verkeeropschool.be/pakketten/bambambotsinkje

Prentenboek ‘BAM BAM botsinkje

Pompom en Loeloe spelen BAM BAM botsinkje. Pompom is de ziekenwagen en Loeloe de dokter. Ook oma speelt mee… als grote, dikke bus. En Pompoentje is de voetganger. Oei, oei, Pompoentje stapt op de stoeprand en daar komt de bus aan. Dat is gevaarlijk!

Pompom, Loeloe en oma fietsen na het spel naar het zwembad. Kijken zij goed uit in het verkeer?

Het prentenboek bevat ook een preteachingplaat, een informatieve plaat en woordenschattips.

cover-prentenboek-Bam-bam-botsinkje

Woordkaarten

woordkaart-voetganger-1

Bij dit educatief pakket horen tien woordkaarten. Op de voorkant is telkens een foto van het woord en de geschreven vorm afgebeeld.

Op de achterkant staan een definitie, een contextzin en de verschillende betekenissen van het woord. De woordkaarten worden ingezet tijdens de activiteiten.

Activiteitenbundel

vsv_activiteitenbundel

Deze bundel omvat acht activiteiten en vier uitgewerkte hoeken.
Via het prentenboek ‘BAM BAM botsinkje’ focussen we op veilig gedrag en meer specifiek op de dode hoek: hoe moet een kleuter zich gedragen in de buurt van een groot voertuig?

De activiteiten stimuleren de kleuters om na te denken over de vraag: ‘Hoe ga je veilig op pad?’. Zo laten we ze vertellen hoe ze naar school komen en wat ze onderweg zien. We introduceren verkeersborden (op maat van de kleuters), we zwaaien naar bestuurders (oogcontact) en leren waar het veilig is om te stappen. De kleuters ontdekken wat veilig en onveilig is in het verkeer. Als kers op de taart maken we samen een wandeling in de buurt.

Kopieerbundel

kopieerbundel

Elke leerkracht in Vlaanderen kan gratis het pakket BAM BAM botsinkje bestellen via de website van de VSV: www.verkeeropschool.be/pakketten/bambambotsinkje

Ouderbrief

Ouderbrief-Bam-bam-botsinkje

Via de ouderbrief kan de leerkracht de ouders betrekken bij het uitwerken van dit educatief pakket. Deze brief is opgemaakt in Word. Hij kan dus naar wens aangepast worden.

Animatiefilmpje ‘BAM BAM botsinkje


Dit is de geanimeerde versie van het prentenboek ‘BAM BAM botsinkje’. Het animatiefilmpje kan gebruikt worden in een activiteit waarbij de kleuters bijbehorende verhaalplaten in de juiste volgorde moeten leggen.

Zo doorlopen ze nogmaals de opbouw van het verhaal en herhalen ze woorden die eerder zijn aangeboden.

Liedje ‘Dag chauffeur’


Bij dit educatief pakket hoort ook het vrolijke liedje ‘Dag chauffeur!’. In de activiteit ‘Stappen in de maat’ stappen de kinderen als voetgangers op het ritme van het liedje.

Ze ervaren wat het is om snel of langzaam te stappen, met harde of zachte stappen.

 

 

Elke leerkracht in Vlaanderen kan gratis het pakket BAM BAM botsinkje downloaden via: www.verkeeropschool.be

 

Ontdek Dag Loeloe! & Dag Pompom

Totaalaanbod voor 2de & 3de kleuterklas

Ontdek Dag Loeloe! & Dag Pompom

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 175 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen