Update software ik pen! kim-versie

De Leerkrachtassistent ik pen! kim-versie voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar zit in een nieuw jasje.

De start van het nieuwe schooljaar (2022-2023) zal dit jaar voor jou een beetje anders zijn …
Vanaf augustus 2022 staat de Leerkrachtassistent van ik pen! kim-versie voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar in een vernieuwde omgeving: de leerkrachtsoftware.

De inhoud van de software blijft hetzelfde, maar is anders geordend en vormgegeven. Met de vernieuwde leerkrachtsoftware kun je jouw lessen makkelijker voorbereiden en geven.

Heel wat voordelen!

  • Vernieuwde omgeving om je lessen voor te bereiden en te geven
  • Alles voor een les handig bij elkaar
  • Eenvoudiger navigeren doorheen de les

 

Aan de slag met de leerkrachtsoftware ik pen! voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar

Je hebt de leerkrachtsoftware ik pen! snel onder de knie.
Bekijk de serie korte filmpjes, waarin we de verschillende onderdelen stap voor stap toelichten.

Stap 1

Hoe ga ik naar de vernieuwde leerkrachtsoftware?

  • Als je een licentie of een proeflicentie van ik pen! kim-versie voor leerjaar 1, 2 of 3 hebt, vind je in de Leerkrachtmodule onder de licentie Ik pen (kim-versie) naast de Leerkrachtassistent, nu ook de licentie Vernieuwde leerkrachtsoftware.
  • Met een klik op die link kom je in het nieuwe dashboard van de nieuwe omgeving.

 

Stap 2

Zelf ontdekken en proberen

Ga nu zelf al een keer door de vernieuwde leerkrachtsoftware en probeer. Geef voor de zomervakantie als eens een les met de vernieuwde leerkrachtsoftware in je klas. Je leerlingen zullen verrast reageren.

Stap 3

Bekijk de filmpjes en starten maar


De vernieuwde leerkrachtsoftware

Als je de leerkrachtsoftware opent, kom je in het dashboard. Je ziet hier meteen de laatst voorbereide les en uitgelichte nieuwsitems. Daarnaast vind je hier regelmatig ‘Inspiratie en tips’ die jou kunnen helpen bij het geven van jouw les.


Hoe bereid je een les voor?

In het dashboard kun je je dag voorbereiden. Je vindt er alle informatie bij de les die je wilt geven handig bij elkaar, inclusief lesdoelen en lesbeschrijving.


Hoe geef je een les?

Je selecteert een les in het dashboard en kunt meteen starten. Via de pijltjes onderaan kun je lineair door de les lopen. Je kunt de les ook doorlopen via de blauwe navigatiebalk onderaan je scherm.


Hoe vind je materialen?

Bij ‘Materiaal’ vind je de algemene handleiding, naslag, toetsmaterialen en printbladen. Alles staat nu overzichtelijk bij elkaar.

Zeker doen! - Nuttige tips voor de zomervakantie

  • Je kunt nu al rondkijken in de vernieuwde leerkrachtsoftware en er al eens een les mee geven.
  • Ga de laatste week van de zomervakantie nog een keer door de vernieuwde leerkrachtsoftware. Zo sta je op 1 september vol vertrouwen voor je klas!

 

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met je Zwijsen adviseur, mail naar software@uitgeverijzwijsen.be of ga naar onze webpagina met Veelgestelde vragen.