Kijk Jules!

Kijk Jules!

Spelen met poppen en poppenspel

Hier zijn ze dan! De mama en de papa van Jules, zijn zus en oma, de hond en de vis... Even herkenbaar en kleurrijk als de tekeningen, maar nu in drie dimensies. De poppen horen bij Kijk Jules!, een pakket voor kleuters met poppen en over poppenspel. Bedoeld om jonge kinderen via poppen te leren kijken naar hun eigen wereld en naar elkaar.

De kleine familie van Jules geeft kleuters vertrouwen, geborgenheid en veiligheid. Het poppenspel lokt bovendien communicatie uit en stimuleert de sociaal-emotionele vorming.

Vingerpopjes - Kijk Jules

Het poppenspel van Kijk Jules!

De kleuters brengen als kennismaking eerst zelf een pop tot leven. Pas dan komen de poppen uit het poppenpakket aan bod. Eerst de kokerpoppen, vervolgens de vingerpopjes en als laatste de looppoppen. En de grote klaspop Jules? Die mag meekijken!

Het boek dat bij het pakket hoort, bevat ook allerlei tips om poppen te hanteren. Zowel voor de begeleider als voor de kleuters. Creatieve begeleiders vinden in Kijk Jules! hun gading in de rubriek 'Zelf poppen maken'.

Kijk Jules! biedt ook klasdoorbrekende poppenspelen aan waarin bijvoorbeeld ouders, andere klassen of de hele school aan bod komen. Kortom, een waaier aan leuke ideeën voor iedereen die geboeid is door poppen.

Dag Jules!

Wie is klaspop Jules?

Hij heeft 7 haren en een gekke neus. Jules heeft ook een mama, een papa, een zus en een opa. Oma is al een tijdje geleden gestorven. Verder heeft Jules nog een hond en een vis, een leuke buurman en buurvrouw en een vriendinnetje Louise. 

Dag Jules!

Jules is uitgegroeid tot het meest bekende figuurtje in de Vlaamse kleuterklassen. Op de meeste scholen werken ze in de 1ste kleuterklas met het totaalaanbod Dag Jules!. Jules is de vriend van iedere jonge kleuter! 

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen

Ga verder naar 'Visie'

Wil je meer weten over de visie van Kijk Jules!? Klik dan verder en ontdek het aanbod!

Visie