Leerkrachtassistent Veilig leren lezen (maan)

Software voor het digitale schoolbord

Met de Leerkrachtassistent Veilig leren lezen 2de maan-versie verhoogt de kwaliteit van het aanvankelijk leesonderwijs. Door gebruik te maken van bewegende beelden, geluid en interactiviteit wordt de les voor jou en je leerlingen nog aantrekkelijker. Je kunt hierdoor zeer efficiënt instructie geven. En dat verhoogt dan weer het leerrendement van je leerlingen.

De Leerkrachtassistent Veilig leren lezen (maan) sluit naadloos aan bij Veilig leren lezen 2de maanversie. Onderdelen uit de methode, zoals woorden maken, de letterlijn, klikklak, zoekplaat en het werkboekje, zijn aangepast voor het digibord. Maar ook in de fase van verlengde instructie en begeleide verwerking kan de Leerkrachtassistent ondersteuning bieden.

De Leerkrachtassistent heeft dezelfde didactische uitgangspunten als Veilig leren lezen. Ook de vormgeving is afgestemd op het al bekende materiaal. De materialen van Veilig leren lezen blijven gehandhaafd naast de Leerkrachtassistent.

Op school en thuis

De Leerkrachtassistent is geschikt voor elk digibord. Leerkrachten hebben via het internet rechtstreeks toegang tot de software, zowel op school als thuis. Het aanbod van de oefeningen volgt het lesverloop zoals dat in de handleidingen van Veilig leren lezen is opgenomen.

Leerkrachtassistent 4.0

Je vindt de vierde versie van de Leerkrachtassistent Veilig leren lezen (maan-versie) online. Deze versie bevat een aantal nieuwe modules die je het hele schooljaar kunt gebruiken. Bijvoorbeeld letters en woorden flitsen en modules voor de verlengde instructie. Met de start van het tweede trimester is er een update van de Leerkrachtassistent Veilig leren lezen versie 2.0 beschikbaar! Met deze update biedt Zwijsen je modules die specifiek zijn bedoeld voor kern 7 tot en met 12. Zo is de instructiekalender 2 in het programma opgenomen en kun je bij deze hogere kernen aan de slag met woorddictees en woordvelden.

 

Systeemvereisten

PC

  • Internet Explorer 7 of hoger
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • De browser dient JavaScript te ondersteunen.
  • De 'pop-up blokkeren' dient uit te staan.
  • De browser dient cookies te ondersteunen
  • Flash Player 9 of hoger

Tablet

  • Deze applicatie is niet bruikbaar op tablets.