Leesseries bij Veilig leren lezen

De beste stimulans om te lezen, is plezier in lezen!

Zelf een boek lezen, dat is wat kinderen willen in het 1ste leerjaar.

Naast de leesboekjes bij Veilig leren lezen kim-versie, zijn aanvullende leesseries ontwikkeld om kinderen veel te kunnen laten lezen op hun eigen niveau. Voor iedere kern zijn extra leesboeken beschikbaar op maan-, zon- en sterniveau: 13 leesseries, 155 titels. De boeken zijn gemaakt door heel veel verschillende Vlaamse en Nederlandse kinderboekenschrijvers en -illustratoren.

Met dit grote aanbod leesboeken is de leeshonger van iedere beginnende lezer te stillen.

Breed aanbod: variatie doet lezen

Voor het ontwikkelen van een eigen leessmaak is het proeven van veel soorten boeken, thema’s en schrijfstijlen heel belangrijk. Allemaal bedoeld om de technische leesvaardigheid te vergroten én om te genieten van boeken. Variatie is dus het sleutelwoord van het boekenaanbod bij Veilig leren lezen:

  • versjes
  • verhalen
  • strips
  • kijkboeken
  • toneellezen
  • moppenboeken
  • samenleesboeken
  • informatieve boeken

 

Voorbeelden

een verhaal

een informatief leesboekje

een stripverhaal

Bij iedere kern is er ook een voorleesboek voor de leerkracht, dat op een speelse manier verwijst naar een van de leesboeken van de kinderen. Op die manier geniet je met elkaar van mooie boeken en werk je op een speelse manier aan leesbevordering.

 

De leesboekjes zijn gerangschikt op niveau of op kern

maantjes-leesseries-veilig-leren-lezen

Maantjes

Speciaal voor kinderen die in het 1ste leerjaar de basisleerlijn volgen. De boeken lopen een kern achter op de kernen van Veilig leren lezen kim-versie qua moeilijkheid en woordtypen, waardoor het accent nog meer op leesplezier ligt.

zonnetjes-leesseries-veilig-leren-lezen

Zonnetjes

Speciaal voor kinderen die de zonlijn volgen. Vanaf kern 1 biedt deze serie uitdagende leesboeken. De moeilijkheidsgraad van de boeken loopt op per kern. Zo worden de kinderen bij elke kern voldoende uitgedaagd.

sterretjes-leesseries-veilig-leren-lezen

Sterretjes

De kinderen met een steraanpak volgen ook de basisleerlijn, maar in de sterretjes worden korte, eenvoudige zinnen gebruikt waardoor deze boekjes eenvoudiger en toegankelijker zijn.