ik pen!

  Oefenbundel ik pen!

  Oefenbundel ik pen! -  maart 2021

  Deze oefenbundel voor schrijven bestaat uit materialen voor het eerste leerjaar die toebehoren aan de schrijfmethode ik pen! van Uitgeverij Zwijsen.

  Werk jij op school met een andere schrijfmethode? Kijk eerst goed na of er leerstof in deze bundel zit die je leerling nog niet gezien heeft.


  Met deze bundel leggen we het accent op herhaling en onderhoud met een combinatie van schrijven en kleuren. We bieden materialen aan waarmee kinderen vooral zelfstandig aan het werk kunnen gaan. Het materiaal sluit aan bij de oefenbundel van Veilig leren lezen, maar is daarnaast ook los te gebruiken.

  ikpencenter

  ik pen!

  Schrijfmethode voor leerjaar 1 tot 4

  Met ik pen! leren kinderen op een soepele en speelse manier een sober en vooral goed leesbaar handschrift ontwikkelen.

  In het 1ste leerjaar leren kinderen een letter lezen en meteen ook schrijven. Eerst leggen ze zich toe op het leren vormen van individuele letters, maar al snel schrijven ze ook woorden en zinnen. Dat werkt enorm motiverend! In het 2de leerjaar leren kinderen de hoofdletters vormen. Die passen ze meteen toe in namen, plaatsnamen en zinnen. In het 3de en 4de leerjaar ligt de nadruk op het voortgezet schrijven: automatiseren en temposchrijven.

  Meer informatie

  Over Uitgeverij Zwijsen

  Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

  Meer info

  Uitgeverij Zwijsen