Veilig leren lezen

  Download jouw oefenbundel:

  Oefenbundel Veilig leren lezen -  maart 2021

  Deze oefenbundel voor aanvankelijk lezen bestaat uit materialen die toebehoren aan de methode Veilig leren lezen van Uitgeverij Zwijsen. Werk jij op school met een andere leesmethode? Kijk eerst goed na of er leerstof in deze bundel zit die je leerling nog niet gezien heeft.

  Met deze oefenbundel leggen we het accent op herhaling en onderhoud van lezen en spellen bij Veilig leren lezen. We bieden materialen aan waarmee kinderen vooral zelfstandig aan het werk kunnen gaan of samen met hun ouders en/of oudere broer of zus, die goed leest. Bij de tips staat steeds ‘de ouder’ vermeld, maar dat kan ook een (oudere, leesvaardige) broer/zus zijn. Het pakket bevat voldoende materiaal om elke dag te oefenen. Bij de selectie van de materialen zijn we uitgegaan van de jaarplanning van Veilig leren lezen.

  Volgens de planning zou er nu instructie van kern 9 aan bod moeten komen. Bij dit pakket laten we kinderen oefenen op het niveau van de kernen 7 en 8.

   

  Veiliglerenlezen

  Veilig leren lezen kim-versie

  Taal- en leesmethode
  voor leerjaar 1

  Veilig leren lezen is al tientallen jaren de meest gebruikte én meest succesvolle taal- en leesmethode voor het 1ste leerjaar. Recente wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen hebben geleid tot de kim-versie. Hierin zijn de leerlijnen technisch lezen, spelling, begrijpend lezen, spreken en luisteren, woordenschat en leesbevordering stevig verankerd. Zo geef je jonge lezers de beste basis voor hun verdere lees- en taalontwikkeling.

  Meer informatie

  Over Uitgeverij Zwijsen

  Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

  Meer info

  logo_uitgeverijzwijsen.svg