Zie zo Taal / Spelling

  Deze oefenbundel bestaat uit materialen die toebehoren aan de taal- en spellingmethode Zie zo Taal & Zie zo Spelling van Uitgeverij Zwijsen. Werkt je kind op school met een andere taal- of spellingmethode? Kijk eerst goed na (of bevraag de leerkracht van je kind) of er leerstof in deze bundel zit die je leerling/kind nog niet gezien heeft. Oefeningen op nieuwe leerstof maakt de leerling best niet.

  Met deze bundels leggen we het accent op herhaling en onderhoud van taal en spelling. Bij Zie zo Taal voorzien we oefeningen voor de domeinen begrijpend lezen, schrijven, woordenschat en taalbeschouwing. We bieden materialen aan waarmee kinderen vooral zelfstandig aan het werk kunnen gaan of samen met hun ouders en/of oudere broer of zus.

  Bij de selectie van de materialen zijn we uitgegaan van de jaarplanning van Zie zo Taal & Zie zo Spelling. We laten de kinderen daarom oefenen op het niveau van de blokken 4 en 5. Voor iedere oefenbundel is er een correctiesleutel te downloaden. Bij spelling worden ook extra oefeningen aangeboden, als extra uitdaging voor snellere of sterkere leerlingen. 

  Bij Zie zo Taal/Spelling horen uitlegkaarten per spelprobleem. Dat is een handig opzoekboekje waarin op elke uitlegkaart stap voor stap wordt uitgelegd hoe jouw kind woorden met een bepaald spelprobleem kan aanpakken. Het boekje vormt een handig hulpmiddel om een spellingstrategie concreet te maken en bevordert het zelfstandig werk. Je kunt het inzetten zowel bij spelling als bij taal!

  ontdek studio

   

  Ontdek Studio:

  dé nieuwe taal- en spellingmethode
  voor leerjaar 2 t.e.m. 6

  Met Studio gaan leerlingen actief aan de slag met taal en spelling.
  Door samen te werken en te overleggen, in plaats van lijstjes en regels van buiten te leren. Met teksten en opdrachten uit het echte leven, zoals een folder of brochure. Dit vergroot het leerplezier en leerresultaat!

  Download een digitaal pakket

  Over Uitgeverij Zwijsen

  Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

  Meer info

  Uitgeverij Zwijsen