Zie zo Spelling

Zie zo Spelling is een heldere spellingmethode dankzij de gestructureerde opbouw van de lessen én dankzij het gebruik van spellingcategorieën. Met behulp van de vele voorbeelden en uitlegkaarten krijgen je leerlingen de spellingregels snel onder de knie. De ingebouwde herhaling helpt bij het automatiseren van de leerstof.

Voor leerlingen die iets meer moeite hebben met spellen, zijn verschillende differentiatiemogelijkheden voorzien. De flexibele werkvormen en remediëringsoefeningen laten spellingonderwijs op maat van elke leerling toe. Met de oefensoftware Spellingspeurder kunnen leerlingen spelenderwijs spelling oefenen op hun eigen niveau. 

Taal en spelling gaan hand in hand. Daarom zijn de methoden Zie zo Taal en Zie zo Spelling zó ontwikkeld dat je ze perfect met elkaar kunt combineren. Samen vormen ze de ideale taal- en spellingmethode voor leerlingen van het 2de tot het 6de leerjaar.

Juf Conny over Zie zo Spelling:

"Zie zo Spelling is een heel overzichtelijke methode. Zowel de leerkracht als de leerlingen kunnen de structuur van de les heel goed volgen. Als leerkracht vind je verschillende werkvormen terug in de handleiding, maar je kunt ook zelf kiezen welke werkvorm het best aansluit bij je klassituatie. Mijn leerlingen vinden de interactie zeer leuk. Ze krijgen veel kansen om te overleggen, om samen te werken of om hardop te lezen. Zo worden ze heel taalvaardig."

Zie zo Taal & Zie zo Spelling: de ideale combinatie

Zie zo Taal & Zie zo Spelling: de ideale combinatie

Met Zie zo Taal en Zie zo Spelling krijg je alle wegwijzers om taal(vaardigheids)onderwijs op een didactisch doordachte en attractieve manier in je klas te brengen. De methoden kunnen volledig onafhankelijk van elkaar gebruikt worden.

Taal en spelling gaan hand in hand. Daarom zijn de methoden zo ontwikkeld dat ze ook perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Samen vormen ze de ideale taal- en spellingmethode voor leerlingen van het 2de tot het 6de leerjaar.

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen

Ga verder naar 'Visie'

Wil je meer weten over de visie van Zie zo Spelling? Klik dan verder en ontdek onze spellingmethode!

Visie