Zie zo Taal

Taalmethode voor leerjaar 2 tot 6

Zie zo Taal is een overzichtelijke taalmethode voor het 2de tot het 6de leerjaar. De gestructureerde opbouw van de lessen biedt een herkenbaar stramien voor zowel leerkracht als leerling. Leerlingen ontwikkelen belangrijke 21ste-eeuwse vaardigheden. Als leerkracht bereid je hen zo voor om hedendaagse uitdagingen aan te gaan. Elk jaar komen vaste thema’s terug, telkens vanuit een andere invalshoek. Daardoor ontdekken je leerlingen hoe rijk taal is.

Bij Zie zo Taal staan betekenisvolle, leuke en functionele taken centraal. De verschillende domeinen en vaardigheden komen geïntegreerd aan bod. Leerlingen leren om strategieën te verwerven en in te zetten. Het leren van taal is telkens een interactief en sociaal proces, waarbij samenwerken essentieel is. Op die manier breng je je taallessen tot leven! De flexibele werkvormen zorgen ervoor dat je je leerlingen gericht kunt sturen.

De gebruiksvriendelijke handleiding en heldere structuur helpen jou, als leerkracht, om in een oogopslag te zien hoe je de les kunt aanpakken. En dat werkt planlastverlagend!

Juf Conny over Zie zo Taal

"Zie zo Taal is een heel overzichtelijke methode. Zowel de leerkracht als de leerlingen kunnen de structuur van de les heel goed volgen. Als leerkracht vind je verschillende werkvormen terug in de handleiding, maar je kunt ook zelf kiezen welke werkvorm het best aansluit bij je klassituatie. Mijn leerlingen vinden de interactie zeer leuk. Ze krijgen veel kansen om te overleggen, om samen te werken of om hardop te lezen. Zo worden ze heel taalvaardig."

Zie zo Taal & Zie zo Spelling: de ideale combinatie

Zie zo Taal & Zie zo Spelling: de ideale combinatie

Met Zie zo Taal en Zie zo Spelling krijg je alle wegwijzers om taal(vaardigheids)onderwijs op een didactisch doordachte en attractieve manier in je klas te brengen. De methoden kunnen volledig onafhankelijk van elkaar gebruikt worden.

Taal en spelling gaan hand in hand. Daarom zijn de methoden zó ontwikkeld dat ze ook perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Samen vormen ze de ideale taal- en spellingmethode voor leerlingen van het 2de tot het 6de leerjaar.

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen

Ga verder naar 'Visie'

Wil je meer weten over de visie van Zie zo Taal? Klik dan verder en ontdek de methode!

Visie