Ish Ait Hamou

Een ontmoeting met Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou groeide op in Vilvoorde, waar hij thuis Frans sprak en op school Nederlands. Die combinatie van verschillende talen thuis en op school was niet altijd evident. Het is bijvoorbeeld niet eenvoudig om te leren lezen en schrijven in een taal die niet je moedertaal is. Op jonge leeftijd ontdekte Ish de kracht van verhalen.

In 2018 ontwikkelde hij zijn eerste theatervoorstelling Aangenaam Ik Ben Ish, waarin de waarde van verhalen de rode draad vormt. Verhalen brengen mensen dichterbij elkaar én helpen om de wereld te begrijpen, van jongs af aan. Ish deelt graag op welke manier verhalen zijn eigen pad hebben bepaald.

IshAitHamou-ZwijsenAcademy


Over Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou is niet in één hokje te vatten. Bij het brede publiek werd hij bekend als danser, maar de laatste jaren heeft hij zich ontplooid als schrijver, scenarist en regisseur. In 2014 debuteerde hij met de roman Hard hart, in 2015 volgde Cécile en in 2016 de novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen.

Van zijn boeken werden meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Hij is een veelgevraagd spreker voor lezingen en keynotes. In oktober 2019 verschijnt zijn vierde roman.

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert workshops en studiedagen over actuele onderwijstopics. Zo wil Zwijsen leerkrachten, directies en zorgcoördinatoren uit het lager onderwijs op een professionele manier inspireren en ondersteunen.

Tijdens de eerste Zwijsen Academy op woensdag 16 oktober 2019, organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers.

Reserveer jouw gratis ticket

Zwijsen Academy