Sprekers (online editie)

  Ben jij leerkracht, zorgcoördinator of directeur van het kleuter of lager onderwijs?

  Neem dan zeker deel aan de Online Zwijsen Academy op woensdag 7 oktober 2020 om 15.00 u! Verschillende leerkrachten en sprekers geven jullie tips en advies over hoe je komt tot werkgeluk in wervelende tijden.

  Sprekers

  Elke-Van-Hoof

  Elke Van Hoof

  Als leerkracht begeleid je je leerlingen in veranderende tijden. Je staat altijd voor hen klaar. Ook van thuis uit. Maar hoe zorg je voor een portie veerkracht die je nodig hebt om zelf om te gaan met verandering? Elke Van Hoof reikt vanuit haar neurobiologische kennis rond stress en burn-out de nodige handvatten aan.


  Elke Van Hoof is klinisch psychologe en heeft jarenlange expertise in stress en veerkracht. Ze is de grote bezieler achter Huis voor Veerkracht. Ze is een gevierd auteur van boeken zoals De chief happiness officer en veel gevraagd keynote speaker.

  Brenda Froyen

  Als de druk op de ketel toeneemt

  Overvolle agenda's, na te streven leerdoelen, nog in te halen leerstof. De druk op het onderwijs is groot. Welke invloed heeft dat op het welbevinden van leerkrachten en leerlingen? Hoe maak je ruimte om af en toe te vragen hoe het echt gaat? En als het niet goed gaat... wat dan?

  Brenda Froyen licht graag toe hoe jullie als leerkracht de leerlingen kunnen bijstaan in wervelende tijden.

  Brenda Froyen is lector Nederlands aan de lerarenopleiding van de AP Hogeschool, gediplomeerd leerkracht lager onderwijs en auteur. Ze heeft heel wat ervaring met onderwijs, waanzin, labels en hoe die elkaar beïnvloeden.

  Brenda-Froyen-xl

  3 leerkrachten

  Tijdens de Online Zwijsen Academy getuigen 3 leerkrachten over hun aanpak in wervelende tijden. Met praktische ervaringen en tips bieden zij jullie inspiratie voor de toekomst. Voor ieder wat wils: tips & tricks voor alle doelgroepen, van de allerkleinste tot de allergrootste leerlingen.

  Ben van der Pligt

  Ben van der Pligt

  Ben van der Pligt is al 9 jaar kleutermeester in een Antwerpse school. Op dit moment geeft hij les aan de jongste kleuters van de instapklas.

  Hij zal tips delen om die jongste doelgroep ook vanop afstand betrokken te houden.

  Lindsay-Van-Landschoot-1

  Lindsay Van Landschoot

  Voor het eerste leerjaar komt juf Lindsay Van Landschoot aan het woord. Zij is al 18 jaar actief als leerkracht en is verbonden aan Vrije Basisschool de Ark uit Maldegem.

  Zij vindt het uiteraard belangrijk dat leerstof goed overgebracht wordt, maar dat je ook veel aandacht schenkt aan sociaal contact.

  Lisa Neyt

  Lisa Neyt

  Lisa Neyt geeft 4 jaar les in De Kleine Icarus in Gent in het 6de leerjaar. Zij heeft de afgelopen maanden op een vernieuwende manier lesgegeven en deelt graag haar ervaringen met jullie.