Cedric Ryckaert

Bouw de ideale speelplaats: slim spelen & leren buiten de klas

kleuteronderwijs

Hoe zorg je ervoor dat de buitenruimte van je school werkt? Hoe zorg je ervoor dat de kleuters in een veilige omgeving tot kwaliteitsvol spelen en leren kunnen komen? Leer van Cedric Ryckaert, praktijkdeskundige en coördinator van BLES, Buiten Leren & Spelen, over loose parts play, slimme inrichting, vergroening en ontharding.

Laat je inspireren door de ervaringen en lessen (zelfs de mislukkingen) uit het project Klimaatspeelplaats van Sint-Paulus Kortrijk. Weg met de speelkoffers en maak ruimte voor een krachtige speel-, leer-, en leefomgeving voor de kinderen van de toekomst!

Cedric-Ryckaert


Over Cedric Ryckaert

Cedric Ryckaert is medeoprichter van BLES (www.blesland.be), een expertisenetwerk dat schoolpleinen in krachtige speel- en leeromgevingen transformeert. BLES ontwikkelt projecten in heel Vlaanderen, in samenwerking met Artevelde Hogeschool (Gent) en Learning through Landscapes (UK). Als lid van ISGA en de Learning Planet Alliance promoot BLES wereldwijd innovaties in buiteneducatie.

Als leerkracht aan basisschool Sint-Paulus in Kortrijk ligt Cedric's focus op duurzame ontwikkeling, buiten leren en spelend leren. Samen met het team transformeerde hij de speelplaats van beton naar de prijswinnende Klimaatspeelplaats, een stimulerend klimaatadaptief speel- en leerlandschap. Ontdek meer op www.klimaatspeelplaats.be

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze vijfde editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Wetenschap & techniek.

Deze studiedag vindt plaats op maandag 7 oktober 2024 in Technopolis Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers. We sluiten deze studiedag verrassend af met een magische voorstelling van Nicholas Arnst.

Bestel jouw tickets

Zwijsen academy 2024