Mart Doms

Burgerwetenschap in de lagere school

lager onderwijs

Mart Doms neemt je mee op een boeiende reis door de wereld van burgerwetenschap of citizen science in het lager onderwijs. Met voorbeeldprojecten schetst ze de meerwaarde voor zowel leerlingen als leerkrachten.

Leer hoe je maximaal leerwinst en -plezier uit citizen-scienceprojecten haalt. Eindigen doet Mart met enkele tips en tricks om een geschikt project te vinden. Mis deze praktijkgerichte presentatie niet, waarin Mart haar ervaringen deelt.

Ontdek hoe de samenwerking tussen scholen en burgerwetenschapsprojecten zorgt voor verrijkende leerkansen voor alle deelnemende leerlingen!

Mart Doms


Over Mart Doms 

Mart Doms stond 7 jaar zelf voor de klas in het buitengewoon lager onderwijs. Nu is ze docent en onderzoeker aan Karel de Grote Hogeschool. Als master in opleidings- en onderwijswetenschappen, leidt ze leraren lager onderwijs op. Daarnaast verkent ze in het onderzoekscentrum Toekomstgedreven Onderwijs dagelijks de boeiende wereld van burgerschap op school, open schooling alsook de evaluatie van duurzaamheidscompetenties als PhD-student bij de Universiteit van Utrecht.

In het 'Citizen Science' project optimaliseert ze samen met Philippe Bastiaenssens de samenwerking tussen scholen en burgerwetenschapsprojecten, gericht op het verbeteren van de leerkansen van de deelnemende leerlingen.

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze vijfde editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Wetenschap & techniek.

Deze studiedag vindt plaats op maandag 7 oktober 2024 in Technopolis Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers. We sluiten deze studiedag verrassend af met een magische voorstelling van Nicholas Arnst.

Bestel jouw tickets

Zwijsen academy 2024