Real life rekenen

Rekenen voor leerjaar 4 tot 6

Rekenen doe je altijd en overal! Met Real Life Rekenen ervaren leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar dat rekenen geen opzichzelfstaande activiteit is. In diverse contexten leren ze om op een heldere en gestructureerde manier uitdagende rekenproblemen op te lossen. Per leerjaar zijn er 3 thematische werkboekjes beschikbaar waarmee je leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. De rijk geïllustreerde werkboekjes kun je inzetten als extra rekenmateriaal naast elke andere rekenmethode.

Zo werkt het

Met Real Life Rekenen worden leerlingen uitgedaagd om hun rekenkennis toe te passen in het dagelijkse leven. De oefeningen in de werkboekjes bevatten functionele rekenproblemen binnen verschillende contexten en trainen het probleemoplossend denkvermogen. Per leerjaar zijn er 3 werkboekjes uitgewerkt rond 3 thema's (maatschappij, exact en sport). Daarbij komen verschillende rekendomeinen aan bod (getallen, bewerkingen, meten en meetkunde). De boekjes zijn geschikt voor zelfstandig werk of samenwerkend leren. Je kunt ze bovendien inschakelen voor hoekenwerk of contractwerk. Elke rekenopdracht neemt 20 à  30 minuten tijd in beslag.

Materialen

Per leerjaar

  • 3 werkboekjes (3 thema's)
  • 1 antwoordenboek per thema (3 thema's)

 

Over Uitgeverij Zwijsen

Zwijsen is al ruim 170 jaar toonaangevend uitgever van wetenschappelijk onderbouwde leermethoden voor het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

  • duidelijke, doorgaande leerlijn voor leerlingen van 2,5 tot 12 jaar
  • unieke visie op onderwijs: leerplezier garandeert leerwinst voor élk kind
  • 2 op 3 kinderen in Vlaanderen leert lezen met Zwijsen

Meer info

Uitgeverij Zwijsen

Ga verder naar 'Prijzen'

Interesse in deze materialen? Neem snel een kijkje in de webshop. 

Prijzen