Hilde Van Damme

De wondere wereld van loose parts

kleuteronderwijs

Hilde Van Damme neemt je mee in de wondere wereld van loose parts en geeft je heel wat concrete tips om loose parts te integreren in het klasgebeuren, zowel binnen als buiten. Ze toont dat kleuters ontdekken en leren, hun fantasie en mogelijkheden aanspreken en tot diepgaand spel komen als je hen de ruimte laat om deze materialen te verkennen.

Hilde-Van-Damme


Over Hilde Van Damme

Als kleuterleidster in hart en nieren heeft Hilde Van Damme meer dan 20 jaar lang voor de kleuterklas gestaan, bij kinderen van alle leeftijden. Tien jaar geleden zette ze de stap naar de functie van pedagogisch directeur van de kleuterschool van de Sint-Martinusschool in Zomergem. Daar kreeg ze de kans om haar expertise te delen met haar collega's en talloze nieuwe initiatieven op te zetten.

Naast deze directiefunctie werkt ze ook als vormingsmedewerker voor het centrum van Ervaringsgericht Onderwijs. Hier kan ze samen met vele leerkrachten haar ervaring delen en gezamenlijk streven naar het beste voor elk kind.

Over de Zwijsen Academy

De Zwijsen Academy organiseert jaarlijks een studiedag over actuele onderwijstopics. Bij deze vijfde editie wil Zwijsen leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren … uit het kleuter- en lager onderwijs inspireren over het thema Wetenschap & techniek.

Deze studiedag vindt plaats op maandag 7 oktober 2024 in Technopolis Mechelen. Die dag organiseren we tal van interessante sessies en lezingen met heel wat boeiende gastsprekers. We sluiten deze studiedag verrassend af met een magische voorstelling van Nicholas Arnst.

Bestel jouw tickets

Zwijsen academy 2024